Aankondiging interview met Hans van Linschoten van Gig.tech

gig_techDeze week had ITchannelPRO een interview met Hans van Linschoten  van Gig.tech. Dat is een heel bijzonder verhaal geworden. Hans heeft als droom om een public cloud te bouwen in Afrika.

Hans is al lang in de telecom en IT business werkzaam, maar dit verhaal begint in 2017 in Kampala, de hoofdstad van Uganda, waar hij voor een telecom project met zakenpartner Bart Weijermars naar toe was gereisd.

Dat project liep anders maar het bedrijf was tevens licentiehouder van het toenmalige www.gig.tech en Hans besloot, enthousiast geworden door de (on)mogelijkheden in Afrika, in 2018 te gaan pionieren. Vrouw en kinderen in Naarden steunden zijn avontuur….

Afrikaanse public cloud

Gig.tech uit Gent, België had een state of the art cloud stack ontwikkeld en daarmee zou de Afrikaanse public cloud gebouwd worden. Na ruim een jaar ploeteren en tonnen verder aan investeringen waren ze klaar voor de launch. Echter, de leverancier van de stack kwam in de problemen en het faillissement begin 2020 van het toenmalige Gig.tech gooide roet in het Afrikaanse eten.

Bart en Hans besloten om samen met de toenmalige CTO Geert Audenaert om met hulp van diverse investeerders het bedrijf van de Belgische curator te kopen en het maakte het afgelopen jaar een doorstart. Zij hebben met het team een nieuw beleid en strategie uitgedacht en ze zijn nu klaar voor de go to market in Europa en Afrika maar er zijn ook al belangrijke pilots die in de VS draaien.

Cloud as a Service

Het product van Gig.tech is “Cloud as a Service”: een volledige managed service voor zogenaamde Cloud Enablers en Virtual Cloud Operators om een public of private cloud op te zetten onder eigen merk. De oplossing is volledig gebaseerd op eigen proprietary software en brengt het MVNE / MVNO model uit de telecom wereld naar Cloud. Als showcase is www.whitesky.cloud opgezet. De doelgroep zijn oa Telecom Operators, System Integrators, MSP’s, ISP’s, VoIP aanbieders en SaaS providers.

In ITchannelPRO nr. 1 lees je straks het hele interview.

Mobiele versie afsluiten