40 procent meer dataverkeer op netwerk KPN tijdens corona

Het totale dataverkeer op het vaste KPN-netwerk is tijdens de coronaperiode fors gegroeid. Dat meldt het bedrijf op de eigen website. In de afgelopen 16 maanden was er liefst 40 procent meer verkeer ten opzichte van februari 2020.

Dat is volgens KPN een verdubbeling van de reguliere jaarlijkse groei van het dataverkeer. Het uploadverkeer nam over de afgelopen twee jaar zelfs met circa 50 procent toe. Dat werd volgens het bedrijf vooral gedreven door de vele videogesprekken en de toegenomen populariteit van gamen.

Netwerk ingericht op extra verkeer

“Het netwerk van Nederland kan het toegenomen verkeer goed aan, mede omdat we de afgelopen maanden extra hebben geïnvesteerd in onze netwerken om de forse verkeersgroei te faciliteren”, zegt Paul Slot, verantwoordelijk voor de infrastructuur van KPN. “Zo hebben we de capaciteit en monitoring van onze netwerken het afgelopen jaar meermaals uitgebreid. Ook is de ‘peering’ capaciteit vergroot en hebben we extra redundantie gerealiseerd. Hierdoor kunnen we niet alleen uitwijken op alternatieve routes voor het dataverkeer in geval van storingen, maar hebben we ook extra piekcapaciteit beschikbaar voor de drukste momenten.”

Bron: KPN

Mobiele versie afsluiten