$40 miljoen voor Kentik om gefragmenteerde monitoring te beëindigen

Kentik, het bedrijf voor netwerkobservatie, heeft een Series C-financieringsronde van $40 miljoen  afgesloten, geleid door de bestaande investeerder Third Point Ventures. Tot op heden heeft Kentik in totaal $ 102 miljoen aan financiering opgehaald.

Netwerk afhankelijkheid

Ramon Hemelrijk KentikMet de explosie van digitalisering, de API-economie en de verwachtingen van de consument voor onmiddellijke service, zijn applicaties meer dan ooit afhankelijk van de gezondheid en prestaties van het netwerk. Tegelijkertijd worden die netwerken steeds diverser en niet meer beheerd door één groep.

Wanneer er een servicestoring of -degradatie is, grijpen teams naar silobewakingstools om te begrijpen of de hoofdoorzaak een codefout, een verkeerde configuratie van de cloudinfrastructuur, netwerkcongestie of een aantal problemen binnen of buiten hun controle is. Elke seconde vertraging heeft een directe invloed op de klantervaring en omzet. Kentik biedt het enige platform dat full-stack observatie voor netwerk-, infrastructuur-, applicatie- en bedrijfsteams verenigt.

Diagnosticeren

Bedrijven als Box, Dropbox, Zoom en honderden anderen gebruiken Kentik om prestatieproblemen te diagnosticeren en te voorkomen, de hele infrastructuur te optimaliseren en enorme groei en klanttevredenheid”, zegt Avi Freedman, medeoprichter en CEO van Kentik. “Deze financiering helpt investeringen in ons platform te versnellen en samen te werken met andere leiders op het gebied van observeerbaarheid om het tijdperk van gefragmenteerde monitoring te beëindigen.”

“Kentik blijft snel groeien, met grote retentie en upsell. De nieuwe producten openen nieuwe marktgebieden”, zegt Robert Schwartz, Managing Partner van Third Point Ventures. “Met sterke financiële resultaten en uitstekende economische groei, zijn we verheugd om onze toewijding aan Kentik te verdubbelen.”

Deze acceleratie is het gevolg van de diverse ontwikkelingen van het bedrijf:

Kentik EMEA

Kentik breidt zijn team uit en neemt wereldwijd mensen aan voor vacatures in engineering, marketing, operations, productbeheer en verkoop. Ramón Hemelrijk, Head of Sales voor EMEA bij Kentik: ‘’ Wij laten netwerkprofessionals zien wat zij moeten weten om hun bedrijfskritieke services optimaal te laten presteren. Netwerken zoals het internet zijn de drijvende kracht achter ’s werelds meest waardevolle bedrijven. Die bedrijven vertrouwen op Kentik voor netwerkobservatie. Marktleiders zoals IBM, Box, Zoom, G-Core Labs en Booking.com vertrouwen 24/7 op Kentik voor netwerkobservatie.’’

‘’Wij zijn ook erg trots op de hoogste beoordeling  welke wij hebben gekregen van analistenbureau EMA te opzichte van vele concurrenten in Network Performance Management (NPM) door in 2021 te zijn uitgeroepen tot Value Leader.’’

Het Kentik Network Observability Cloud-platform is beschikbaar voor een gratis proefperiode, of u kunt een demo aanvragen.

Mobiele versie afsluiten