De firma’s 2ICT en Matrix IT slaan de handen ineen. Ze gaan in samenwerking met de lokale kabelmaatschappij CAI Harderwijk glasvezel aanleggen op Industrieterrein Lorentz. Erwin Bruinink (2ICT), André Pater (Matrix IT) en Edo Kweldam (CAI Harderwijk) staan op Industrieterrein Lorentz in Harderwijk om de officiële start van dit project kracht bij te zetten. “We proberen ondernemers op voordelige manier aan glasvezel te helpen.” ‘Aanleg glasvezel Industrieterrein Lorentz: welke ondernemers doen er allemaal mee?’
De overstap van traditioneel bekabeld internet naar een glasvezelverbinding is in de gemeente Harderwijk onderwerp van gesprek. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven. Voor Industrieterrein Lorentz slaan de twee ict-bedrijven 2ICT en Matrix IT de handen ineen. Ze maken daarbij gebruik van de lokale kabelmaatschappij CAI Harderwijk.
De adressen op dit industrieterrein zijn de afgelopen tijd benaderd met de vraag of de aanleg van glasvezel niet iets voor hen zou kunnen zijn. KPN is landelijk gezien druk bezig om hun koper netwerk uit te schakelen, het alternatief is glasvezel. Die overstap ligt voor de hand. Glasvezel is sneller dan de traditioneel bekabelde internetverbinding. Bestanden worden dus veel sneller uitgestuurd en ontvangen. Bij glasvezel is er ook geen verschil tussen de download- en uploadsnelheid.
Het glasvezel netwerk van CAI Harderwijk maakt gebruik van een stabiele point to point-aansluiting in tegenstelling tot de GPON-techniek. Point to Point-netwerken zijn minder storingsgevoelig doordat je volledig je eigen glasvezel hebt. Bij de GPON-techniek deel je het glasvezelsignaal met ongeveer 16 à 64 buren. Mocht één van de buren een verkeerd modem aansluiten, dan hebben de andere buren een storing. Erwin Bruinink en André Pater, achtereenvolgens directeuren van 2ICT en Matrix IT, zien met het gebruik van Point to Point-techniek enorm voordeel voor de zakelijke markt. “Dat werkt veel betrouwbaarder en het is minder storingsgevoelig. Samen met kabelmaatschappij CAI Harderwijk gaan we de markt benaderen en informeren we bedrijven over de mogelijkheden.”
Deze samenwerking zegt iets over het vertrouwen van lokale partners in dit initiatief. Maar het zegt ook iets over de snelheid van handelen, aldus de ondernemers. “Als er iets is, dan heb je in ons geval te maken met een lokale partij. Eén belletje en het wordt direct opgepakt, door de korte lijntjes schakelen we razendsnel, en hebben apparatuur op voorraad, we lopen net dat stapje harder, van standaard pakket maar we verzorgen ook maatwerk. Wil je gemak en zekerheid? Kies dan voor het glasvezelnetwerk van CAI Harderwijk. Wij communiceren helder, we hanteren korte lijnen. Bedrijven in Harderwijk verdienen het om glasvezel bij een lokale partij af te nemen. Voor en door lokale ondernemers.”
Eerst Overveld, daarna Lorentz en Tonsel CAI Harderwijk is één van de weinige zelfstandige kabelmaatschappijen in Nederland. Directeur Edo Kweldam vertelt: “In een eerder stadium hebben we naar alle particuliere woningen in de stad glasvezel gelegd. Nu gaan we samen met Matrix IT en 2ICT het industrieterrein van zakelijk glasvezel voorzien. Drie lokale bedrijven die samenwerken: een perfecte match.”
CAI Harderwijk is de drijfveer achter betaalbaar glasvezel in de woonwijken van Harderwijk en Hierden, genaamd Fiber To The Home (FTTH). Om de overstap naar glasvezel nog laagdrempeliger te maken, breidt CAI dat FTTH-netwerk uit naar Overveld maar vervolgens ook naar de bedrijvenparken Lorentz 1 en 2. Kweldam: “Wij beheren als kabelmaatschappij het netwerk in deze mooie gemeente. Het is een logisch vervolg dat wij, een stichting zonder winstoogmerk, het netwerk ook kunnen uitbreiden naar de diverse industrieterreinen.”
Prijs van aanleg glasvezel Harderwijk?
Dan iets meer over de prijs? Die ligt uiteindelijk lager dan bij de landelijke aanbieder van glasvezel. “Wij rekenen geen aansluitkosten of verborgen activeringskosten. Dit in tegenstelling tot de 500 euro die de landelijke aanbieder rekent, een toeslag op het basis tarief of ingewikkelde kortingen bij de hoogste pakketten.” Daardoor is het volgens de ondernemers nu mogelijk om vanaf 49 euro per maand en 0 euro eenmalig een zakelijk abonnement te nemen via dit FTTH-netwerk, inclusief een modem met wifi en gratis monteur die alles netjes werkend oplevert. Leden van de Bedrijvenkring Harderwijk (BKH) hebben al een 1 Gbit verbinding voor 62,10 per maand. Wil je meer weten over deze aanbiedingen? Neem dan contact op met 2ICT of Matrix IT voor meer informatie. “Wij helpen je graag. Wij communiceren helder, we hanteren korte lijnen. Betrouwbaar en supersnel internet in Harderwijk? Matrix IT en 2ICT helpen jou graag verder met supersnel glasvezel.” Meer weten? Bezoek de site www.glasvezelharderwijk.nl of vul de postcodetool in die te zien is op www.matrix.nl en www.2ict.nl.