ITchannelPRO Altijd het laatste nieuws uit de IT branche. Wilt u opvallen? Adverteer dan nu op ITchannelPRO. Meer weten VACATURES Vind de beste vacatures in de IT branche Bekijk vacatures

Voice-DNA voor de digitale werkplek

digitaal dossier | MS Teams

Binnen het ecosysteem voor Microsoft’s UC- en collaboratieoplossing MS Teams is AudioCodes één van de belangrijkste partners voor audio-oplossingen. Het Israëlische bedrijf loopt voorop op het gebied van geavanceerde communicatiesoftware, producten en productiviteitstools voor de digitale werkplek. Met Jasper Maters, Regional Sales Director Benelux en Nordics bij AudioCodes, bespraken we de meest recente ontwikkelingen. 

“AudioCodes stelt ondernemers en service-providers in staat om volledig op IP-gebaseerde spraaknetwerken te bouwen voor unified communications, contactcenters en gehoste zakelijke services”, vertelt Maters. “Onze samenwerking met Microsoft voor MS Teams komt niet zomaar uit de lucht vallen. We lopen al bijna twaalf jaar hand in hand met Microsoft. Ons doel is om op steeds slimmere manieren de werelden van voice, telefonie en Microsoft te verbinden. Samenwerken via een UC-oplossing is voor steeds meer mensen dagelijkse realiteit.” 

Van bouwblok tot full-service aanbod 

Binnen het MS Teams ecosysteem is AudioCodes dé partij die ervoor zorgt dat alles wat met voice te maken heeft soepel en met hoge kwaliteit wordt afgehandeld. Maters: “Wij zijn gestart als maker van diverse ‘bouwblokken’ waarmee oplossingen met superieure spraakkwaliteit kunnen worden gemaakt. Inmiddels vormen al die bouwblokken tezamen een volledige managed-service oplossing rond MS Teams die partners bij hun klanten kunnen positioneren. Alle componenten: technologie, clouddiensten, implementatie, user management, voice-kwaliteitsmanagement en meer worden door AudioCodes verzorgd in deze dienst. 

Video completeert aanbod 

“Audio blijft de kern van onze business, maar we zien ook – mede door de coronacrisis – de vraag naar kleinere meeting rooms of huddle rooms, toenemen”, zegt Maters. “Daar hoort video bij, zoals de recent gelanceerde videoroom-oplossing RVX-80. Die kunnen wij als volwaardige MSP aan onze partners leveren, net zoals we namens hen ook de wereldwijde implementatie van MS Teams bij een multinational voor onze rekening kunnen nemen. Ontzorging is een belangrijk aspect van onze marktbenadering. Onze toegevoegde waarde naar partners is dat zij altijd leading blijven als het gaat om de relatie met de eindklant. Langs die as kunnen partners dan ook hun eigen waarde toevoegen. We zijn complementair aan de benadering en de mogelijkheden van de partner zelf. Zo staan we echt náást de partner en leveren – samen met ons eigen team van twaalf specialisten in de Benelux – gezamenlijk de beste oplossing voor de klant.” 

Ons doel is om op steeds slimmere manieren de werelden van voice, telefonie en Microsoft te verbinden

Uitgelichte Vacatures

Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.