Evenement

Wireshark Training April 2024 Amsterdam/Hoofddorp

scos logo
15-04-2024 - 19-04-2024
10:00 - 15:00

Als Wireshark University Certified Training Partner, sponsor van Wireshark Foundation en SharkFest Europe, organiseert SCOS Training de onderstaande training in Amsterdam/Hoofddorp:

15 – 19 April 2024 – TCP/IP Analysis and Troubleshooting with Wireshark

SCOS Training is de enige Europese Wireshark Certified Training Center welke de officiële trainingen verzorgt namens de Wireshark Foundation USA. De trainingen worden in EMEA, in-house danwel on-line/virtueel door een Certified Trainer van de Wireshark University USA gegeven. In de trainingen zal diepgaand worden ingegaan op het efficiënt gebruiken van Wireshark en de packet-level TCP/IP communicatie door het bestuderen van zowel het correct als verkeerd gedragen van netwerken. Verder zal het beoordelen van zowel normaal als abnormale communicatiepatronen van de TCP/IP toepassing en de meest gangbare applicaties worden bestudeerd, zoals DHCP, DNS, FTP, Telnet, HTTP, POP en SMTP. De nadruk gedurende de training zal sterk liggen op hands-on lab oefeningen en case studies uit de praktijk. Hiermee wordt kennis opgedaan welke direct na de training gebruikt kan worden.

Onze trainers zijn Wireshark University Certified Instructors, lid van FBI InfraGard, het Computer Security Institute, het IEEE en het Cyber Warfare Forum Initiative. Ze spreken regelmatig op regionale, nationale en internationale evenementen op het gebied van netwerken en beveiliging. Wij verzorgen tevens speciale Law Enforcement Trainingen.

Het herkennen, diagnosticeren en het bieden van oplossingen voor alledaagse netwerkproblemen is van vitaal belang in de huidige IT-wereld; deze cursus omvat belangrijke Wireshark-vaardigheden, zoals aangepaste softwareconfiguratie, packet capture en analysetechnieken. Succesvolle afronding van deze cursus biedt meer inzicht in netwerk- en forensische analyse.

Belangrijke onderzoeksgebieden zijn onder meer: protocolgedrag, analyse en herkenning van bedreigingen voor een aantal van de kritische protocollen, waaronder IPv4, DHCPv4, TCP, UDP, DNS, ICMPv4, evenals algemene internet-gebaseerde gebruikersprotocollen zoals HTTP.

Tevens levert SCOS Wireshark Tools:

  • Diagnostic Tool for Network Analysis: Analyze/capture (large) PCAP files.
  • AI-Driven WiFi Automation: Capture WiFi in PCAP files.

 

SCOS Training
www.scos.training

Wireshark University Europe
HTCIA: High Technology Crime Investigation Association

NHTCU: in recognition and appreciation of your partnership in the fight against cyber crime

Aankomende evenementen

IBC2024

13-09-2024 @ 10:00 , more

04-02-2025 @ 09:00 , more

IFA 2024

06-09-2024 @ 09:00 , more

Vacatures

Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.