Evenement

Telecom Society thema-event ‘Internet Security’.

TSOC-Telecom Society
05-10-2023
18:00 - 21:30

TSOC-Telecom SocietyOp 5 oktober organiseert Telecom Society haar eerste thema-event na de zomer met het thema: ‘Internet Security’. Dat dit onderwerp actueel blijft blijkt wel uit de onlangs gemelde datalekken bij het Kadaster en het CBS-rapport dat duizenden bedrijven in 2021 slachtoffer werden van fishing-mails, DDos-aanvallen en ransom-ware (CBS: Cybersecuritymonitor 2022). Wil je een goede update en jezelf en anderen adviseren/beschermen in het digitale domein: dit event is voor alle Telecom Society-leden en (IT-)medewerkers van de Telecom Society bedrijfsleden relevant.

Programma en sprekers

Zoals eerder vermeld zal Pim Takkenberg, General Manager van Northwave Netherlands, zijn ervaringen met een van de meest ingrijpende Internet-dreigingen delen, namelijk ransom-ware. Hij is onder andere in 2021 betrokken geweest met het oplossen van de landelijke hack van Hoppenbrouwers Techniek en had een eerdere rol binnen het Team High Tech Crime van de Nationale Politie.

Onze tweede spreker is Joseph Mager, Information Security Manager van de NS. Hij zal inzage geven in de laatste Internet Security ontwikkelingen inclusief de strengere eisen (NIS2) als Europese richtlijn/wet die zich met name richt op de security in de (supply-)keten en hoe de Nederlandse Spoorwegen hiermee omgaat.

Na deze twee sprekers zullen er parallel twee workshops worden gegeven door Manouk Draisma, van startup Antler, en Lilian Knippenberg, plv CISO Gemeente Den Haag. Manouk zal zich in haar innovatieve workshop richten op het delen van haar ervaringen met AI, zowel de voordelen als de risico’s die zij ondervond binnen haar startup. Lilian heeft een interessante praktisch-georiënteerde workshop, waarin een leidraad wordt opgesteld die loopt van bewustwording tot aan beleid voor kwetsbaarheden in het digitale domein voor bedrijven en ZZP’ers.

Praktische informatie

Dit event wordt op 5 oktober a.s. gehouden bij Strict in Vianen; we worden vanaf 18.00 uur ontvangen door directeur Jan-Hein Bastiaenen en Olaf Teeling. Na de twee sprekers en de workshops zal om ongeveer 20.15 uur het buffet worden geopend, waarbij ongetwijfeld de conclusies en ervaringen van de workshops verder uitgewisseld zullen worden.
Telecom Society biedt Young Professionals de mogelijkheid om als co-moderator deze inspirerende avond te begeleiden. Vanuit Strict heeft Helene Karens-van den Bosch zich gemeld om deze rol van co-moderator op zich te nemen. Vanuit het bestuur is Eric van Soest de coördinator/moderator van dit event.

Aanmelden voor dit event kan nu via de site tsoc.nl (eerst inloggen op de website) of stuur een e-mail aan het secretariaat via info@tsoc.nl. Introducees zijn natuurlijk ook weer van harte welkom!

Datum en tijdstip:

donderdag 5 oktober 2023 – 18:00 – 21:30

Locatie:

Strict

Adres:

Gebouw Le Cheneau, Lange Dreef 11-f
4131 NJ Vianen

 

Vacatures

Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.