Evenement

Smart Living Society Thema event: SMART Veiligheid

Smart Living Society
05-07-2023
15:00 - 18:00

Innovatie in evenwicht brengen met privacy.
Een Amazon, Alexa of Google Assistant kan handig zijn om het licht uit te doen of een bestelling te plaatsen, maar het biedt ook een open venster in je huis met de mogelijkheid dat duizenden naar binnen kijken en van overal ter wereld meeluisteren.

Cloudconnectiviteit en het “always-on” energiemodel geven aanleiding tot aanzienlijke ethische bezwaren, waarbij consumenten begrijpelijkerwijs op hun hoede zijn dat elk woord wordt opgenomen en online wordt doorgegeven. Fabrikanten moeten een technisch evenwicht vinden tussen innovatie en privacy zodat onze slimme huizen zich kunnen ontwikkelen. Apparaten moeten gebruikersactiviteiten en context interpreteren en daarop reageren – dat is hun doel. Ze zijn niet “slim” als ze deze functie niet kunnen uitvoeren. Bewoners moeten zich echter ook veilig voelen in hun eigen huis: herkend, niet bekeken. Het vinden van dit evenwicht zal cruciaal zijn voor de ontwerpers van apparaten in de toekomst.

Vacatures

Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.