Evenement

SIDN Inspire 2023

SIDN logo
25-05-2023
12:00 - 18:00

Op donderdag 25 mei is SIDN Inspire 2023. Een middag vol inspiratie, de laatste ontwikkelingen én interessante connecties. We verwelkomen je graag weer bij Media Plaza in Utrecht. Zorg dat je erbij bent en meld je snel aan.

Het internet is magisch 

Dit jaar is het thema: Het internet is magisch. Het grootste en meest succesvolle mondiale samenwerkingsverband aller tijden. Ooit iets nieuws en magisch. Nu, onlosmakelijk verbonden met de levens van iedereen en voor de meeste mensen net zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. We zijn inmiddels gewend aan de beschikbaarheid van data en informatie: direct, actueel en digitaal. Hoewel het internet ook soms de minder mooie kanten van onze samenleving laat zien, is voor ons die magie van het internet altijd gebleven.

Programma

SIDN Inspire bestaat uit een middagvullend programma met 2 inspirerende keynote-sprekers, 6 subsessies en afsluitend een netwerkborrel. We lichten alvast een tipje van de sluier op.

1e keynote: Jarno Duursma 

We starten de dag met Jarno Duursma. Hij is een onafhankelijk technologie-expert, publicist, onderzoek en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef 4 boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake-technologie en blockchain. Jarno neemt ons mee in het tijdperk van synthetische media. Een kickstart voor onze creativiteit en productiviteit met eindeloze mogelijkheden. In zijn verhaal vraagt hij zich af welke kansen er ontstaan, hoe onze toekomst er uit ziet, wat de risico’s zijn en welke ethische vragen we onszelf moeten stellen.

6 subsessies 

Na de presentatie van Jarno kun je kiezen uit 6 verschillende subsessies:

  • Jouw digitale datakluis
  • Mastodon en de toekomst van decentrale webtechnologie
  • Wat is digitale toegankelijkheid? En waarom zou jij je er druk over maken?
  • Merkbewaking en logodetectie
  • SIDN Insights: dataplatform voor registrars
  • NIS2: de nieuwe Europese cybersecurityrichtlijn

 

2e keynote: Annique Mossou 

We sluiten het inhoudelijke programma af met een inspirerende keynote van Annique Mossou. Zij is trainer en onderzoeker voor Bellingcat. Eerder maakte ze deel uit van een OSINT-team van de Nationale Politie, waar ze zich specialiseerde in online jihadistische propaganda. Bij Bellingcat richt ze zich op de wereld van mis- en desinformatie, complotten en Oekraïne. In het dagelijkse nieuws krijgen vaak vooral de nadelen van het internet zoals desinformatie, oplichting en complotten veel aandacht. Tijdens haar presentatie laat ze aan de hand van casestudies zien dat het internet ook nog een magische plaats kan zijn waar (anonieme) mensen zich inzetten voor ‘the greater good’.

We sluiten de middag af met een gezellige borrel, waar we elkaar kunnen ontmoeten. Natuurlijk zorgen we voor heerlijk eten en versnaperingen, zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft.

Houd 25 mei vrij in je agenda voor een onvergetelijke middag vol inspiratie en de laatste ontwikkelingen. Meld je aan op de eventwebsite voor SIDN Inspire 2023. Hier wíl je bij zijn! 

Aankomende evenementen

IBC2024

13-09-2024 @ 10:00 , more

04-02-2025 @ 09:00 , more

IFA 2024

06-09-2024 @ 09:00 , more

Vacatures

Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.