Evenement

DatacenterWorks Expertsessie Datacenterkoeling

DCW Expertsessie Datacenter Cooling
18-10-2021 - 18-11-2021
13:00 - 15:00

DCW Expertsessie Datacenter CoolingDatacenterWorks en Pb7 Research zijn een onderzoek gestart naar de stand van zaken op het gebied van koeling in het datacenter. De resultaten van dit onderzoek zijn het onderwerp van de volgende Expertsessie op 18 november.

De bevindingen van het onderzoek door DatacenterWorks en Pb7 Research naar de koeling in datacenters worden eerst bekendgemaakt en besproken tijdens de vierde DatacenterWorks Expertsessie van dit jaar. Pas daarna volgt publicatie in de reguliere DatacenterWorks uitgave en een speciaal e-Paper.

Bij het onderzoek komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Er gaat momenteel veel aandacht uit naar technieken als immersion cooling en andere vormen van vloeistofkoeling. Maar er zijn ook nog andere manieren van koelen. Wat is eigenlijk de beste manier om voor een datacenter de optimale koelingsaanpak te kiezen?
  • Vrije luchtkoeling stond een paar jaar geleden volop in de belangstelling. Is dat nog steeds zo? Of heeft de sector inmiddels ook nadelen van vrije luchtkoeling ontdekt?
  • Hyperscalers passen steeds vaker AI-achtige technieken toe om de koeling te optimaliseren en kosten in de hand te houden. Hyperscalers beschikken over andere budgetten dan kleinere (enterprise) datacenters, maar het zijn wel vaak de trendsetters. Gaan Nederlandse colocatie en enterprise datacenters daarom op afzienbare termijn ook over op AI?
  • In de media wordt vaak een relatie gelegd tussen koeling en de milieu-impact van datacenters. Is dat terecht? Heeft de sector met het uitfaseren van vervuilende koudemiddelen niet al hele grote stappen gezet? Wat kan de sector nog meer doen om de milieu-impact van koelinstallaties terug te dringen?
  • Sinds enige tijd wordt kritisch gekeken naar het waterverbruik van datacenters. Is dat waterverbruik inderdaad zo groot? Doen datacenters voldoende om grip te krijgen op hun waterverbruik? Wat zijn de ervaringen met het terugdringen van chemicaliën om legionella, biofilms en dergelijke tegen te gaan?

Over deze en andere onderwerpen gaat op donderdag 18 november 2021 de DatacenterWorks Expertsessie Koeling.

 

Zet de datum vast in uw agenda!

Aanmelden via deze link

Interesse om deze sessie te sponsoren?

Bel of mail Jos Raaphorst via +31 6 34 73 54 24 of jos@datacenterworks.nl

 

 

 

 

 

Aankomende evenementen

IBC2024

13-09-2024 @ 10:00 , more

04-02-2025 @ 09:00 , more

IFA 2024

06-09-2024 @ 09:00 , more

Vacatures

Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.