Zoom schikt voor 85 miljoen dollar in privacyzaak

Zoom schikt voor 85 miljoen dollar (71,6 miljoen euro) in een privacyrechtszaak, zo meldt Reuters. De zaak was aangespannen omdat Zoom persoonsgegevens zou delen met Facebook, Google en LinkedIn. Hierbij zou de privacy van gebruikers in het geding zijn.

Ook konden onbevoegden inbreken bij Zoom-bijeenkomsten. Dat wordt ook wel ‘zoombombing’ genoemd. De zaak werd in de Verenigde Staten gevoerd. Het ging om een zogeheten classaction, waarbij mogelijke gedupeerden zich konden aansluiten. Het is niet bekend hoeveel dat er uiteindelijk waren.

15 procent terug

Als de rechter in Californië de schikking goedkeurt, kunnen mensen die zich bij de zaak hebben aangesloten 15 procent van hun abonnementskosten terugkrijgen. Dat komt neer op bedragen tussen de 15 en 25 dollar.

Zoom erkent geen fouten

Zoom schikt dus wel, maar erkent niet dat het bedrijf fouten heeft gemaakt. Wel belooft het zijn beveiliging te verbeteren. “De privacy en veiligheid van onze gebruikers zijn topprioriteiten voor Zoom”, zegt een woordvoerder tegen Reuters. “We nemen het vertrouwen dat mensen in ons hebben dan ook zeer serieus.”

Bron: Reuters

Mobiele versie afsluiten