Whitelabel draait bij ViPro niet alleen om de order

In eerdere publicaties liet Vipro zijn partners aan het woord. Zij vertelden waarom ze hebben gekozen voor ViPro als de leverancier voor verbindingen (fiber, koper en coax) en telecomoplossingen (Xelion en trunking). Vipro neemt nu zelf het woord in de vorm van manager Robert Wijnen.

Eigen platformen

“Het onderscheid ten opzichte van andere wholesale-partijen, is de mate van ontzorging, de kwaliteit en de kennis binnen onze organisatie. We hebben onze diensen in eigen beheer, op eigen platformen. Dat is een groot voordeel omdat alle diensten vanaf één centraal punt kunnen worden gemonitord en onderhouden. Dat betekent extra zekerheid voor de klanten van onze partners, die kunnen rekenen op 24/7-monitoring van de diensten en ondersteuning op elk gewenst tijdstip.

Zwaar beveiligd

“Al deze diensten worden gefaciliteerd vanuit zwaarbeveiligde datacenters, waar de platformen van ViPro draaien. Deze netwerken en technieken vragen niet alleen om regelmatig preventief onderhoud, maar ook om investeringen om de platformen redundant uit te voeren, toekomst-proof te houden en te optimaliseren.”

Nieuw state-of-the-art VM-Wareplatform

“Deze investeringen hebben betrekking op de noodzakelijke software (upgrades en updates), vervanging van bestaande apparatuur (nieuwer, beter, sneller) en uitbreiding van capaciteit. Onlangs hebben we een compleet nieuw state-of-the-art VM-Ware-platform uitgerold, volgens de meest recente normen die aan een dergelijk platform worden gesteld. Deze nieuwe technologie stelt ons in staat om proactief te kunnen handelen en daarmee de hoogst mogelijke uptime te kunnen waarborgen. Ook de mogelijkheden voor hoogwaardige VPS-hosting zijn hiermee toegenomen.”

Investeren in de mens

“Investeringen doe je niet alleen in apparatuur en software. Investeren doe je vooral ook in mensen en de kennis van mensen. Die kennis beperkt zich niet alleen tot de allernieuwste technologie. Ook het onderhouden en beheren van telefooncentrales, zoals bijvoorbeeld Avaya, NEC, Alcatel, en Panasonic maakt onderdeel uit van onze dienstverlening. Dit maakt ViPro uniek. We investeren ook in onze partners: van kennissessies voor technische knowhow tot commerciële ondersteuning en marketing, we ontzorgen waar nodig.”

Super certificering

“En om het plaatje compleet te maken: Vipro is gecertificeerd voor ISO 27001, ISO 9001 en NEN7510 (zorg). Dit alles bij elkaar opgeteld maakt dat het bij ViPro niet alleen om de order draait. Het draait om de zekerheid van betrouwbare diensten voor de klanten van onze partners.”

Mobiele versie afsluiten