Verslag eerste dag MWC24

Het Mobile World Congress is maandag van start gegaan en het lijkt wel op de laatste editie voor Covid in 2019 toen er 110.000 bezoekers waren. Meteen bij de start om 09.00 uur stroomden de bezoekers naar binnen om de ruim 2.500 stands te bezoeken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit en digitale infrastructuur. Dit jaar had de organisatie de entree beter geregeld en viel de wachtrij om binnen te komen enorm mee.

Het NL Paviljoen bevindt zich dit jaar centraal tussen de hal 4 en 5 en is weer voor veel Nederlanders de ankerplaats en wordt de hele dag druk bezocht. Dit jaar is de Nederlandse delegatie van overheid en bedrijfsleven met ruim 100 bedrijven en 200 personen groter dan ooit.

Vanaf de stand worden er diverse tours georganiseerd rond de thema’s Duurzaamheid en Private Networks.

In de middag hebben minister Micky Adriaansens en Z.K.H. Constantijn Van Oranje-Nassau het Nederland Paviljoen geopend in bijzijn van Frits Grotenhuis directeur van Topsector ICT en ambassadeur Roel Nieuwenkamp.

De minister benadrukte de kwaliteit en het belang van de digitale infrastructuur voor de Nederlandse economie. Ook werd aangegeven dat er nog veel kansen en mogelijkheden liggen om met slimme mobiele toepassingen een aantal grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

Op het eind van de middag werd de eerste beursdag natuurlijk afgesloten met de beursborrel, traditioneel met bier en bitterballen, altijd een succes.

De NL Community Night in restaurant Vraba, gelegen pal aan de haven, was vervolgens de plek iedereen zich naartoe begaf om na te praten over de eerste beursdag. Het is door 250 personen bezocht. ITchannelPRO en Ecosystem Services organiseerden deze avond. Met ondersteuning van de sponsors zijn Free drinks en Tapas altijd een succesformule en Nederlanders kunnen wel een feestje vieren. (Sponsoren waren, Provincie Zuid Holland, Topsector ICT, Ministerie EZK, CityMesh, NEC Univerge Blue, Xelion, Huawei en Capestone).

In een korte speech heeft Arjen Bakker de aankondiging gedaan dat Connect BV als onderdeel van VolkerWessels Telecom voortaan verder gaat Blauwr. En daarna was de bar open.

MWC duurt nog tot en met donderdag.

Mobiele versie afsluiten