Pocos neemt activiteiten, klanten en datacenter IT-lockers over

Begin 2022 verhuisde Pocos naar een nieuw bedrijfspand in Son. Daar ontmoette het in IT-lockers een interessante medehuurder met een eigen datacenter, dat onder meer fungeerde als regiopop van Eurofiber. “Per 1 augustus hebben wij de activiteiten van IT-lockers overgenomen,” vertelt Jordi Smits, directeur/eigenaar van Pocos.

Zakelijke connectiviteit

pocos-400400Pocos is een onafhankelijke leverancier van zakelijke connectiviteit voor data en spraak. Voor haar dienstverlening maakt Pocos intensief gebruik van datacenters op verschillende locaties in Nederland. “Het meeste IP-verkeer in Nederland wordt in de regio Amsterdam afgewikkeld,” licht Jordi toe. “Onze infrastructuur is hier dan ook redundant opgesteld in drie verschillende datacenters. Daarnaast maken we gebruik van datacenterfaciliteiten in Eindhoven.”

Core netwerk doorgetrokken

Om ook vanaf het kantoor in Son te kunnen connecten met de verschillende locaties, huurde Pocos een ruimte in het datacenter van IT-lockers. Jordi: “Zo hebben we ons core-netwerk als klant van IT-lockers doorgetrokken naar Son. Omdat we in hetzelfde pand zaten en elkaar dagelijks tegenkwamen, waren de contacten intensiever dan bij een normale klant-leveranciersrelatie. Toen IT-lockers haar activiteiten wilde verkopen, hebben ze ons direct geïnformeerd. Als techneutenclub wisten wij goed wat er op de begane grond allemaal gebeurde en voor ons was het belangrijk om onze infra hier te houden. Bovendien waren verschillende klanten van IT-lockers ook klant bij Pocos. Daarmee was het een logische keuze om de activiteiten en klanten van IT-lockers over te nemen.”

Weinig colocatie-aanbod

Natuurlijk ging Pocos niet over één nacht ijs bij de overname. “We hebben er goed over nagedacht,” vervolgt Jordi. “Want de overname moest wel passen in ons portfolio. Maar de match was er absoluut. Omdat een deel van de klanten al aan ons verbonden was en omdat we er onze eigen hardware hadden staan. Maar ook omdat er in de directe omgeving weinig vergelijkbaar colocatie-aanbod is, terwijl hier wel vraag naar is. Bovendien hebben we zelf ook flink wat klanten in de regio, die graag dicht in de buurt zitten van hun datacenter.”

Gat in de regionale markt

Klanten die gebruik maken van het regionale datacenter in Son, beschikken meestal over een paar servers of een deel van een rack. Jordi: “Die kunnen we hier heel goed huisvesten en vanuit één organisatie ondersteunen. Precies dit soort dienstverlening wordt in de regio maar zeer beperkt aangeboden. Met ons compacte en zeer moderne datacenter vullen we dan ook een gat in de regionale markt. Natuurlijk blijven we dicht bij onze corebusiness – het leveren van zakelijke connectiviteit – maar dit is een mooie uitbreiding van ons portfolio. Ook onze partners hebben nu geen datacenter van een derde partij meer nodig. Alles kan onder de Pocos-vlag!”

Mobiele versie afsluiten