Infrascale: MKB verwacht van MSP meer dan verlaging van kosten

zorgt ook voor een betere concurrentiepositie

InfrascaleHet Amerikaans Infrascale heeft eind 2020 aan 1.200 IT beslissers in het MKB gevraagd waarom zij gebruik maken van een MSP. Op die vraag zijn verschillende antwoorden gekomen. Sommige zijn voorspelbaar, andere veel minder.

Lagere kosten door MSP

Natuurlijk spelen de kosten een zeer belangrijke rol. 51 procent van de MKBers heeft aangegeven dat lagere kosten de voornaamste reden was om met een MSP in zee te gaan. Zij vinden de keuze logischer dan het inhuren van extra en dedicated personeel.

Deze cijfers en redenen hebben betrekking op de Amerikaanse markt. Echt veel afwijken van de Nederlandse doen ze niet. De meeste distributeurs en vendors met een MSP focus hebben onderzoek en rapportages waaruit dat blijkt.

Verder zijn de MKB Amerika en Nederland markt niet zo verschillend als het gaat om security. Een MSP inzetten om op dat punt geen zorgen te hebben is in beide markten belangrijk. Daarbij wordt onder security wel veel verstaan. Infrascale vindt end-point security en data protectie net als back-ups, plus DR (de eigen business), daar deel van uitmaken. Er zijn onderzoeken waarbij die punten veel meer uit elkaar worden getrokken. In de Nederlandse markt is in de regel bij het MKB ook wel bekend dat de MSP een rol kan vervullen bij de “privacy”, lees te voldoen aan de AVG. Dat speelt in Amerika nog veel minder.

MSP en concurrentiepositie

De verschillen tussen de twee MKB markten zijn als je dit onderzoek naast dat dat alleen over de Nederlandse markt legt niet zo heel erg groot. Het MKB heeft min of meer dezelfde verwachtingen van de MSP.

Op een punt is er echter een verschil dat opvalt. Het kan te maken hebben met de vraagstelling van het onderzoek. Als dat zo is, dan mogen de Nederlandse partijen die vraag ook wel eens gaan opnemen.

Infrascale heeft namelijk geturfd dat 68 procent van de IT beslissers in het MKB ook voor een MSP is gegaan uit concurrentie overwegingen. De diensten en kennis van een MSP maken een betere bedrijfsvoering mogelijk. Daarbij worden genoemd lagere kosten, continuïteit en vooral meer inzichten op basis van data.

Voor wie wil weten waarom data voor het Amerikaanse MKB zo belangrijk is moet de infographic van Infrascale doornemen. Daar staat ook dat MSP’s die helpen bij ‘data-vraagstukken” hoger worden gewaardeerd en een lagere churn kennen.

Mobiele versie afsluiten