Zoom neemt encryptiespecialist Keybase over

Zoom

Zoom Video Communications  en Keybase kondigen vandaag aan dat Zoom Keybase, een beveiligde messaging- en filesharingdienst, heeft overgenomen met als doel ontwikkeling van een enterprise end-to-end encryptiedienst. De acquisitie van dit team van security- en encryptie-engineers versnelt het plan van Zoom om end-to-end encryptie te bouwen die past bij hun huidige schaalbaarheid.

“Er zijn communicatieplatforms met end-to-end encryptie. Er zijn communicatieplatforms met eenvoudig te implementeren beveiliging. Er zijn communicatieplatforms op ondernemingsniveau. Wij geloven dat geen enkel bestaand platform dit allemaal biedt. Dit is wat Zoom van plan is te bouwen om onze gebruikers tegelijkertijd veiligheid, gebruiksgemak en schaalbaarheid te bieden”, zegt Eric S. Yuan, CEO van Zoom. “De eerste stap is het juiste team bijeen te brengen. Keybase brengt ontzettend veel expertise op het gebied van encryptie en security met zich mee, en we zijn razend enthousiast om Max en zijn team te mogen verwelkomen. Door zo’n hechte groep van security-engineers aan boord te brengen, wordt ons 90-dagenplan om onze beveiliging te versterken significant versneld.”

“Keybase is verheugd om zich aan te sluiten bij het Zoom team!” zegt Max Krohn, mede-oprichter en developer bij Keybase. “Ons team is gepassioneerd over security en privacy en het is een eer om onze encryptie-expertise toe te passen op een platform dat dagelijks door honderden miljoenen gebruikers wordt gebruikt.”

Als onderdeel van Zoom’s security-engineering team, zal het Keybase team belangrijke bijdragen leveren aan Zoom’s 90-dagenplan om proactief de security- en privacymogelijkheden van het platform te identificeren, adresseren en versterken. Krohn zal de leiding nemen over het security-engineering team en zal rechtstreek rapporteren aan Yuan. De managementteams van Zoom en Keybase zullen samenwerken om de toekomst van het Keybase product te bepalen. De voorwaarden van de acquisitie zijn niet bekend gemaakt.

Toekomstgerichte uitingen
Dit persbericht bevat uitdrukkelijke en impliciete “toekomstgerichte uitingen”, zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Act van 1995, met betrekking tot Zoom’s acquisitie van Keybase die wezenlijke risico’s, onzekerheden en aannames impliceert waardoor daadwerkelijke resultaten significant kunnen verschillen van de resultaten die in dit soort uitingen worden uitgedragen of geïmpliceerd. Toekomstgerichte uitingen in dit bericht bevatten onder andere de mogelijke voordelen van de acquisitie, onze ontwikkeling van onze end-to-end encryptiedienst, ons vermogen het Keybase-team te integreren, en potentiële groeimogelijkheden. In sommige gevallen kun je toekomstgerichte uitingen identificeren aan de hand van woorden zoals “anticiperen”, “geloven”, “schatten”, “verwachten”, “voornemen”, “kunnen”, “zouden”, “zouden moeten”, “voorspellen”, “potentieel”, “doel”, “verkennen”, “doorgaan”, of de negatie van deze woorden, alsook vergelijkbare uitdrukkingen die het doel hebben toekomstgerichte uitingen te identificeren. Niet alle toekomstgerichte uitingen bevatten deze identificerende woorden. Door hun aard zijn deze verklaringen onderworpen aan talrijke onzekerheden en risico’s, met inbegrip van factoren buiten onze controle, waardoor daadwerkelijke resultaten, prestaties of het bereiken van doelen significant kunnen verschillen van de in dit soort uitingen uitgedragen of geïmpliceerde stellingen. Deze veronderstellingen, onzekerheden en risico’s bevatten onder andere de mogelijkheid dat de verwachte voordelen van de transactie niet worden gerealiseerd (wanneer ze verwacht worden of helemaal niet), de prioriteiten van het management voor lopende bedrijfsactiviteiten en mogelijkheden, mogelijke negatieve reacties of veranderingen in zakelijke of werknemersrelaties, het vermogen om Keybase succesvol te integreren en andere factoren die van invloed kunnen zijn op toekomstige resultaten van Zoom. Aanvullende risico’s en onzekerheden waardoor daadwerkelijke uitkomsten en resultaten significant kunnen verschillen van de in toekomstgerichte uitingen gestelde verwachtingen zijn gedekt onder de sectie “Risicofactoren” en elders in onze meest recente rapportages aan de Securities and Exchange Commission (de “SEC”), met inbegrip van ons jaarlijkse Form-10-rapport voor het jaar dat eindigde op 31 januari 2020. Toekomstgerichte uitingen zijn alleen geldig vanaf de dag waarop de uitingen worden gedaan en zijn gebaseerd op informatie die voor Zoom beschikbaar is op het moment dat deze uitingen worden gedaan en/of het goede vertrouwen of geloof van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen. Zoom neemt geen verplichting op zich om toekomstgerichte uitingen te updaten om latere gebeurtenissen of omstandigheden te weerspiegelen, tenzij wettelijk verplicht

Mobiele versie afsluiten