Zoom brengt ondertiteling ook naar gratis accounts

Zoom maakt bekend dat ondertiteling in het Engels per direct ook beschikbaar is voor alle gratis accounts. Deze functie, die zorgt voor automatische ondertiteling tijdens een videogesprek via Zoom, was al beschikbaar voor betaalde accounts.

Zoom vindt het belangrijk dat iedereen succesvol verbinding kan maken, communiceren en deelnemen via het platform. Zonder de juiste hulpmiddelen voor toegang, worden mensen met een handicap geconfronteerd met barrières bij het gebruik van oplossingen voor videocommunicatie. Daarom richt Zoom zich op het uitbouwen van een platform dat voor iedereen toegankelijk is. Functies zoals automatisch gegenereerde ondertiteling vormen een belangrijk onderdeel van die missie.

Instructies

Automatisch gegenereerde ondertiteling zorgt automatisch voor ondertiteling van sprekers tijdens een videovergadering of webinar via Zoom. De functie kan worden ingeschakeld in de Zoom-webportal. Instructies over hoe gebruikers dit doen, zijn te vinden op het blog van Zoom.

Automatisch gegenereerde ondertiteling is momenteel alleen nog beschikbaar in het Engels. Zoom zegt van plan te zijn deze in de toekomst uit te breiden naar andere talen.

Bron: Zoom

Mobiele versie afsluiten