Zoom behaalt nieuwe securitycertificaten

kondigt innovaties aan voor platformbeveiliging

Zoom Video Communications, Inc heeft nieuwe securitycertificaten behaald en kondigt vandaag productinnovaties en programma’s aan om de veiligheid en privacy van zijn gebruikers te helpen beschermen.

Zoom“Security en privacy staan centraal in alle besluitvorming en platformverbeteringen van Zoom”, zegt Jason Lee, Chief Information Security Officer bij Zoom. “We blijven ons inzetten om een platform door te ontwikkelen dat onze gebruikers kunnen vertrouwen voor al hun online persoonlijke én zakelijke interacties.”

Nieuwe security-certificaten en onafhankelijke aanbevelingen

Bij Zoom zijn certificaten, de naleving van standaarden en onafhankelijke aanbevelingen cruciaal voor het securityprogramma. Onlangs heeft Zoom de volgende certificaten en aanbevelingen ontvangen:

Nieuwe security- en privacyfeatures

Binnenkort zullen verschillende innovaties beschikbaar worden, zoals een Bring Your Own Key (BYOK)-oplossing die later dit jaar wordt uitgebracht. Later dit jaar zal ook Zoom’s end-to-end-encryptie (E2EE) worden uitgerold naar Zoom Phone, voor één-op-één telefoongesprekken binnen een account die plaatsvinden via de Zoom client.

Zoom blijft daarnaast zijn beveiligingsfuncties verbeteren voor alle gebruikers met innovaties zoals automatische updates in de Zoom client. Met deze automatische updates zorgt Zoom ervoor dat gebruikers over belangrijke security-updates en andere features beschikken. Zo verbetert Zoom de algemene ervaring met het platform.

Branchesamenwerking voor een veiligere toekomst

Zoom heeft verschillende programma’s opgezet die wereldwijde expertise en vaardigheden samenbrengen om security-innovaties te bevorderen en potentiële dreigingen te identificeren. Deze programma’s omvatten onder meer een CISO Council voor strategische feedback omtrent aankomende security- en privacy-innovatie. Daarnaast biedt Zoom oplossingen op maat voor specifieke doelgroepen in verschillende sectoren en locaties, zoals:

De kracht van een securitycommunity

Naast de dagelijkse tests die Zoom uitvoert op zijn oplossingen en infrastructuur, investeert Zoom in een deskundig wereldwijd team van beveiligingsonderzoekers via een bug bounty-programma via het platform van HackerOne.

Meer voorlichting over security- en en privacymogelijkheden van Zoom

Zoom wil dat alle gebruikers op de hoogte zijn van de mogelijkheden rond security en privacy. Daarom lanceerde Zoom het Trust Center, een one-stop-shop voor hulpmiddelen en informatie over compliance, privacy, veiligheid en beveiliging binnen Zoom. Ook heeft Zoom onlangs een Learning Center geïntroduceerd met gratis cursussen voor optimaal Zoom-gebruik.

Mobiele versie afsluiten