Zomercolumn Yvonne Hoogendoorn: het Nederlandse straatje

SecuMailer gestart in Duitsland

Sinds dit jaar zijn we met SecuMailer gestart met ons exportavontuur naar Duitsland. Hiervoor doen we mee aan een aantal export bevorderende activiteiten van de Nederlandse overheid. Zo zijn we vorig jaar naar München op handelsmissie geweest met als thema Cyber Security. 

ddd22 groepsfoto secumailerSamen met 10 andere Nederlandse bedrijven uit de Cyber Security hoek hebben we de grootste vakbeurs (ITSA) bezocht en in München ook activiteiten gehad. Hierdoor was onze ’trek’ in Duitsland al wat aangewakkerd. Inmiddels doen we de komende 3 jaar mee aan de PIB Duitsland  (*) om samen te verkennen hoe we op de Duitse markt kunnen starten met onze SaaS-dienst.

Op dit moment zit ik in de trein op weg naar de digital demo days Düsseldorf (**). Daar staan we deze week in “het Nederlandse straatje” met 10 startups om in Duitsland de markt te verkennen en onszelf te presenteren. Tijdens de voorbereiding werd verteld dat de beurslocatie een oude fabriek is, waar het helaas snel oploopt qua temperatuur. Dit heeft mij op het idee gebracht op kleine ventilatoren uit te gaan delen op onze beursstand.

Inmiddels is de beurs achter de rug, en wat een ervaring. Heel veel energie, allemaal mooie startups gezien, van chips als het menselijk brein tot echt rijdende waterstof auto’s en natuurlijk veel VR brillen.

Onze ventilatoren en de ijsjes kraam van de Dutch Street waren een schot in de roos. Want rond 11 uur ’s ochtend was het al ruim 28 graden in de oude fabriekshal.

Urban Mobility Services heeft de finale van de pitch wedstrijd gehaald, wat ook meteen weer het groepsgevoel verstrekte in het Nederlandse staatje, want wij stonden daar toch maar mooi.

Al met al een mooie beursdag met veel nieuwe inhoudelijke contacten, tot en met een zeer geïnteresseerde CISO van de luchthaven.

Dit najaar starten er 3 Technasium studenten met een opdracht om voor ons te bedenken hoe wij op de beurs een leuke fysieke presentatie kunnen neerzetten van onze digitale SaaS-dienst veilig e-mailen. Want daar breek ik al 7 jaar mijn hoofd over.

Ik hoor graag goede suggesties hoe jullie digitale diensten op een beurs fysiek presenteren. Laat je het mij weten?

Met warme groet vanuit Duitsland, Yvonne Hoogendoorn. CEO SecuMailer – www.secumailer.nl

 

(*) PIB Duitsland is met: SecurityDelta, InnovationQuarter, ATS, Hudson Cybertec, Zynyo, Compumatica, EclecticIQ, Guardian360, Secquard, Ubiqu , Codean,  SecuMailer

(**) DDD 2022 doen we samen met Stiply, Codean, WEVESTR, Zarttech, SecuMailer, ACS ,Urban Mobility Systems, KeenCorp – Make Better Decisions, 4DR Studios, volumetric capture studio, Clonable, Cursor Asset Management, ZYNYO, Livery Video and PublicSonar

Met hulp van Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Düsseldorf, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) (Rik Roeske & Maurits Berger) and DIGITAL DEMO DAY 2022

Mobiele versie afsluiten