Zomercolumn Sonia Harjani, directrice bij Sona Business

hoe bereid je je voor op de toekomst?

Future proofing the NOW. Dit is waar wij ons deze zomer mee bezig hebben gehouden én ook na de zomer mee bezig zullen houden. Ik besef mij, dat nu ik dit zo opschrijf, het misschien wat vaag klinkt. Want, hoe bereid je je voor op de toekomst?

Zomercolumn Sonia Harjani, directrice bij Sona BusinessAls ik naar mijzelf kijk, probeer ik zoveel mogelijk papierloos te werken. Zo schrijf ik deze column op mijn laptop (zonder kladblaadje ernaast!) en kunnen onze Business Partners alle informatie over Sona Business online vinden. Van flyer tot aan prijslijst. Mijn doelstelling is om – waar mogelijk – zoveel mogelijk gebruik te maken van de hardware die ik tot mijn beschikking heb. Kortom, door zoveel mogelijk te digitaliseren, lever ik een bijdrage aan verduurzaming én bereid ik mij voor op de toekomst.

Zoals de SER ook aangeeft, drijft digitalisering op drie punten: steeds meer data, een steeds grotere rekenkracht en steeds sterkere onderlinge verbondenheid van apparaten. Hoewel digitalisering heel veel kansen met zich meebrengt, denk aan innovatie, vraag en aanbod vinden elkaar beter en een inclusieve samenleving, brengt het ook risico’s met zich mee én zal jij je als bedrijf moeten voorbereiden op de toekomst als jij je bezig wilt houden met digitalisering.

Begin deze zomer organiseerden wij samen met Huawei in samenwerking met W.T. Media & Events het event ‘SDN: Future proofing the NOW’. (Ha, daar is het bruggetje, want hoe helpt SDN jou om je voor te bereiden op de toekomst?) SDN – wat staat voor Software Defined Networking – is een nieuwe kijk op het design, de implementatie en het beheer van netwerken en maakt je bedrijf naast een stuk flexibeler ook beter beheersbaar. Hierbij kun je denken aan plotselinge veranderingen als COVID, waarbij iedereen ineens thuis moest werken. Is jouw netwerk klaar voor zo’n verandering? Of, wil jij je bedrijf bijvoorbeeld uitbreiden met een pop-up winkel, maar niet vastzitten aan dure internetverbindingen? Ook dan is SDN een perfecte oplossing. Dus, ben jij ready voor de toekomst?

Mobiele versie afsluiten