Zomercolumn Real Solutions Haarlem

"Fouten maken is ook succes vieren"

Real Solutions Haarlem-zomercolumnIn gesprekken over ons welzijn hanteren we vaak het gebruikelijke Nederlandse antwoord: “Goed, druk bezig.” Maar Real Solutions Haarlem onderscheidt zich met oprecht positieve ontwikkelingen. Ons team evolueert constant en onze samenwerking met diverse fabrikanten verdiept. De overgang van puur hardwaregerichte oplossingen naar cloud-georiënteerde opslagoplossingen is al twee jaar gaande en verloopt voorspoedig. Onze sleutel tot succes? De bereidheid om fouten te maken.

Uiteraard zijn we grondig geïnformeerd over opties en hulpmiddelen om een groeiende herhalende omzet te realiseren met de verkoop van cloudlicenties. Na vier maanden onderzoek begonnen we eind 2021 met back-up en herstellicenties, als uitbreiding op onze bestaande Synology- en QNAP-oplossingen. Snel werden we officiële distributeur van Nakivo back-up & recovery, een opkomende Amerikaanse fabrikant. Daarna volgden Wasabi Hot Cloud Storage en dit jaar Acronis back-up & Recovery. De uitdaging was het aanbieden van cloudgebaseerde data aan klanten en alle bijkomende diensten en vragen.

De transitie van goederen naar licenties brengt organisatorische veranderingen met zich mee, van inkoop tot marketing, levering en facturatie. Iedereen ondergaat verandering en implementatie. Het creëren van licenties, content, en het inrichten van de backoffice vergt veel werk. Hoewel veel soepel is verlopen in de afgelopen periode, waren fouten onvermijdelijk. Nieuwe diensten vereisen leermomenten. Succes gaat gepaard met misstappen. Kennis vergaren, trainingen volgen, en certificaten behalen zijn cruciaal. Zelfs dan moet je jezelf bewijzen. (Mijn vader zei altijd; “Ga het eerst gewoon maar eens doen”).

Aanvankelijk kostte het me moeite om klanten te adviseren over Cloud-opslagbehoeften. Maar we hebben geleerd dat leveranciers ondersteuning bieden bij het onboardingproces en de uitleg over de juiste licenties. We zijn gegroeid als IT-distributeur en verbinden resellers met fabrikanten. Onze expertise ligt in algehele gegevensopslag, terwijl de fabrikanten gespecialiseerde oplossingen bieden. Samen overwinnen we uitdagingen.

Een onvergetelijke fout was het aanbieden van een onjuiste licentie voor een project. Na overleg met fabrikant en klant konden we uitzonderlijk tijdelijke licenties verschaffen. Fouten in Pay-As-You-Go-opties van Wasabi Cloud Storage leerden ons ook lessen. Het cruciale is toegeven en oplossingen vinden.

Fouten dwingen reflectie. Heb ik goed geluisterd? Zijn verwachtingen duidelijk? Bij Real Solutions is kennis over cloudoplossingen gegroeid en samenwerking verbeterd. Controle op licentiewijzigingen en procesverduidelijking minimaliseren fouten. Een vergissing is een kans om te leren.

En nu vieren we het succes van onze groeiende cloudopslagcapaciteit, samen met tevreden klanten die onze hybride Cloudopslag mogelijkheden benutten.

Proost op leren van fouten!

Barber Brinkman is Sr. Business Developer bij Real Solutions Haarlem

Mobiele versie afsluiten