Zomercolumn Infinigate cybersecurity

“It-security vermenigvuldigen door kennis te delen”

Raymond van Kasteel_cover InfinigateDe uitdaging van IT-security wordt gevormd door de complexiteit ervan. De onophoudelijke stroom van nieuwe dreigingen waar IT-organisaties voor staan is op zich al een monsterklus. Tel daar bij op dat het bij de verschillende schakels in de IT-keten ontbreekt aan voldoende mensen en kennis, en de strijd lijkt beslist.  Maar het is natuurlijk niet zo, dat de innovatiekracht van cybercriminelen groter is dan die van de gehele IT-sector tezamen. Het is juist de kennis over het toepassen van de nieuwste oplossingen, die de winst in de strijd om IT-security bepaalt.

Het delen van kennis is een belangrijke drijfveer achter het verdienmodel van Infinigate en van haar resellers. Weten hoe je alle mogelijke bedreigingen aan kunt pakken is immers niet weggelegd voor een enkele functionaris. De problematiek is te complex en kan alleen omvat worden door een ‘community’ die wordt gevormd door het gehele speelveld van leveranciers, experts en ervaringsdeskundigen die in de praktijk met de bedreigingen hebben te maken. Vaak genoeg echter, blijft die kennis bij de onderlinge partijen binnenskamers. En dat is zonde. Daarom zet Infinigate zich actief in om de kennis die in haar ‘community’ van resellers en hun end users aanwezig is, zoveel mogelijk te ontsluiten.

Webinars en regionale meetings

Infinigate neemt haar opdracht als value added distsributor in Cyber Security oplossingen serieus, door een faciliterende rol te spelen in de bouw van een kennis-community. Dat doen we onder andere via webinars en regionale rondetafels.

Onder de titel “Kruip in de huid van een hacker”, organiseren we webinars voor IT-ers die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de identiteit en voor de gegarandeerde autorisatie van medewerkers. Het gaat dan over zaken als FIDO, IAM en het toepassen van ZTNA. Op deze manier delen we de kennis over de techniek tot een veilige en efficiënte toegang van medewerkers tot de data van een organisatie.

Aan de regionale “Cyber security expert meetings” van Infinigate wordt deelgenomen door IT-security-specialisten van resellers. Het zijn dynamische bijeenkomsten waar systeembeheerders, netwerk engineers, security engineers, CISO, CIO of pre-sales consultants met elkaar sparren, onder leiding van security specialisten van Infinigate. Aan bod komen thema’s als Phishing, Ransomware, Vulnerability management, MITRE ATT&CK, Multifactor authenticatie – Autorisatie, GDRP – AVG, ISO27001, NEN7510, Right to be forgotten.

Praktijkkennis en oplossingen bij elkaar brengen

Door kennis te delen kunnen effectieve oplossingen worden gevonden en toegepast. Vendoren spelen daar op in met een toegespitst aanbod van innovatieve technologische oplossingen. Zo brengt Infinigate praktijkkennis over IT-security én technische oplossingen bij elkaar. We vermenigvuldigen als het ware de beschikbare kennis. Daarmee worden nieuwe bedreigingen in de kiem gesmoord en houdt de sector de regie over IT-security.

Raymond van Kasteel 

Mobiele versie afsluiten