Zomercolumn Guus van der Burgt

De zomer voorbij

Kwijtschelden maandfacturen

ICT&CO TrioVan de vele projecten die wij afgelopen jaren hebben mogen uitvoeren, zijn er altijd een aantal die blijven hangen in ons hoofd.

De Coronapandemie, laten we er niet te lang bij stil staan want iedereen weet de impact daar ondertussen wel van, heeft er in ieder geval voor gezorgd dat onze projecten in zowel beheer als realisatie uitdagender zijn geworden.

Slechte leverbaarheid van producten en een verminderd contact met onze relaties waren ineens een feit.

We hebben dat zo goed mogelijk op proberen te vangen door voorraad te nemen op kritische producten en nog belangrijker, onze relaties aan het begin direct gevraagd waar we als dienstverlener konden helpen.

In welke vorm dan ook. Zo heeft dat bij een aantal van onze relaties geleid tot het tijdelijk kwijtschelden van maandfacturen, waar de dienstverlening uiteraard wel doorliep.

Gelukkig zijn al deze organisaties weer volledig goed draaiende.

Duurzame klant

Een van de projecten die wij hebben mogen uitvoeren de afgelopen periode betreft een klant waar duurzaamheid voorop staat, en dan niet alleen voor wat betreft de producten die wij als ICT&CO leverden maar het product dat zij zelf ontwikkelen en produceren.

Het betreft namelijk een ambitieus productiebedrijf dat plantaardige eiwitten textueert met behulp van technologie waardoor een product ontstaat dat haast niet meer van vlees te onderscheiden is.

Zij zijn hard op weg een toonaangevende speler te worden op vlak van duurzaamheid in de voedselindustrie.

Omdat ze zo snel groeien, midden in deze pandemie, ondervonden ze (100+ medewerkers) direct problemen door hun verouderde IT (Terminal Server) omgeving.

Gevolg was te veel traagheid en instabiliteit in hun werkomgeving, wat uiteraard het werken vanuit thuis bemoeilijkte. Juist in de pandemie werden oplossingen als Microsoft Teams een must en juist dat zorgde voor veel problemen in de oude omgeving om hiermee te kunnen werken.

Samen met ons krachtige partner netwerk hebben wij het voor elkaar gekregen snel te schakelen en deze prachtige organisatie om te zetten van de oude Terminal Server omgeving naar een passende en veilige omgeving door Microsoft 365 te combineren met de stack van Fortinet.

Wat ons betreft is deze Moderne Hybride Werkplek de nieuwe standaard in veilig en snel kunnen werken.

Het verder doorontwikkelen van deze standaard staat bij ons hoog op de agenda.

Een uitwerking die wij doen op basis van de richtlijnen die zijn afgegeven door het Nationaal Cyber Securtity Centrum. Als we 1 ding geleerd hebben de afgelopen 2 jaar is het wel dat standaardiseren van sommige producten en diensten je in staat stelt snel en kwalitatief hoogwaardig te kunnen handelen.

Waarbij uiteraard passend maatwerk altijd in onze dienstverlening terug zal blijven komen.

Guus van der Burgt is Directeur Business Development bij ICT&CO

Mobiele versie afsluiten