Zomercolumn Esli Coenraad Alcatel-Lucent Enteprise

‘ecosystemen, integraties en alles as a Service zijn de toekomst’

ALE-Esli-ConeraadAls we kijken naar de ontwikkelingen op gebied van networking heeft Alcatel-lucent Enterprise in de laatste jaren enorme stappen gemaakt. Met het oog op, werkelijk alles en iedereen in verbinding te brengen, zien we dat communicatie, netwerken en cloudplatformen steeds beter met elkaar geïntegreerd worden.

We zien daarnaast dat sinds de uitbraak van de pandemie, de behoefte voor oplossingen om op afstand te kunnen samenwerken met een enorme vaart zijn toegenomen. Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van UCaaS oplossingen zoals Zoom, Teams of onze eigen oplossing Rainbow en werken medewerkers steeds meer remote.

Om ervoor te zorgen dat ze ook veilig kunnen werken moet zowel hun verbinding als de netwerken waar ze op werken end-to-end beveiligd zijn. SASE, SPB (Shortest Path Bridging) en volledig autonoom werkende netwerken helpen eraan mee om zakelijke verbindingen beveiligd te houden, ook voor het onboarden van IoT. Als we kijken naar de toename van cyberaanvallen op gebied van ransomware, is het van belang dat organisaties hun infrastructuur en end points up-to-date houden. Maar ook omdat de kosten in de afgelopen jaren flink gestegen zijn en de budgetten onder druk staan, zijn oplossingen die ‘as a Service’ worden aangeboden voor alle soorten bedrijven een interessant onderwerp geworden, ongeacht de grootte van de organisatie.

Het voordeel van ‘as a Service’ ten opzichte van kapitaalinvesteringen is, dat organisaties hun budgetten kunnen sparen, door het bedrag niet in één keer te besteden, maar juist over meerdere jaren uit te smeren. Daarnaast blijven ze altijd up-to-date van de laatste features en functies, maar ook de hardware kan eenvoudig vernieuwd worden na de contractperiode. Network as a Service van ALE is hier een goed voorbeeld van. Dit is in eind 2021 gelanceerd en wordt in een gestandaardiseerd model aangeboden. In vergelijking met lease-modellen van anderen, hebben organisaties hierbij het voordeel dat het niet op de passiva vermeld staat. Dat betekent dus dat ze minder snel tegen kredietlimieten aanlopen en hun budgetten kunnen gebruiken voor andere ontwikkelingen die hun organisatie ten goede komt.

Als we kijken naar de nabije toekomst, dan blijven wij ons inzetten op het leveren van complete ecosystemen, waarin alles met elkaar geïntegreerd is en waarbij slimme toepassingen die op basis van ML en AI ons nieuwe inzichten gaan geven. Maar die ook zullen bijdragen aan unieke oplossingen die voor een specifieke vertical geoptimaliseerd kunnen worden.

Verschillende projecten in verticals voor smart cities, healthcare, overheid, transport en logistiek worden momenteel gerealiseerd of binnenkort opgeleverd. ALE speelt hierop in door te zorgen dat we beschikken over de juiste certificeringen en we snel kunnen leveren. Door onze business partners beter te ondersteunen binnen het kanaal en een luisterend oor te bieden, kunnen ze optimaal profiteren van onze samenwerking.

Mobiele versie afsluiten