Zomercolumn Dstny NL : Terugblik eerste helft 2022

Ed-Smit DstnyDe eerste helft van 2022 stond voor de Dstny groep, en dus ook voor Dstny NL, de rebranding nadrukkelijk op de agenda. De rebranding heeft als doel om binnen de Europese groep en naar markt van zakelijke gebruikers een duidelijke en uniforme merknaam te presenteren om de herkenbaarheid in alle markten te vergroten. We hadden een goede voorbereiding op groepsniveau om een uniforme brand vast te stellen en hoe de implementatie per land en organisatie zou verlopen. Hierbij werd veel aandacht aan de details besteed om vlak na de aankondiging van de nieuwe brandnaam op 24 feb j.l. alle aanpassingen snel en soepel door te kunnen voeren.

We kunnen terugblikken op een geslaagde rebranding naar onze nieuwe merknaam. Voor Nederland was de verandering van Destiny naar Dstny een logische stap. We konden een deel van de vorige naam behouden en tegelijkertijd een nieuw elan met bijbehorend logo en Europese naam invoeren.

De introductie van de nieuwe naam en logo werd door medewerkers, klanten en partners positief ontvangen en de volgende stap voor de tweede helft van 2022 en 2023 is om de naamsbekendheid en herkenbaarheid te vergroten. Een belangrijk onderdeel hiervan is de sponsoring van het Lotto-Dstny UCI World Tour Cycling team. Het Dstny logo was zichtbaar tijdens de Tour de France op de shirt, broek en helm van het Lotto-Soudal-Dstny team. De afgelopen weken was het ook zichtbaar tijdens de Vuelta waarvan de start en de eerste 3 etappes in Nederland plaats vonden. Vanaf 1 januari zal het team bekend staan als Lotto-Dstny. We hopen hiermee over een aantal jaren dezelfde bekendheid als Jumbo-Visma te verwerven.

Na de overname van Soluno en Telepo vorig jaar heeft Dstny had  alle ondernemingen die technologieën inbrengen samengebracht binnen Dstny for Service providers; Dit bedrijfsonderdeel binnen de groep bedient interne en externe service providers. Interne Service providers zijn b.v. Dstny NL en Dstny BE en een goed voorbeeld van een externe Service Provider in NL is T-Mobile.

Inmiddels heeft Dstny NL in de eerste helft van 2022 een reseller agreement aangegaan waarmee we het @Work portfolio van T-Mobile kunnen aanbieden en zal dit ook onderdeel gaan uitmaken van de FMC oplossing die we met Dstny UCaaS in de markt gaan zetten. Dstny UCaaS is een nieuw product gebaseerd op het bekende UC platform Telepo. Binnen Dstny UCaaS worden een aantal componenten samengebracht zoals Telepo, Dstny Analytics en Dstny Automate.

Dstny UCaaS marktintroductie zal de focus voor Dstny en Dstny NL zijn tijdens de tweede helft van 2022.

 

Ed-Smit is algemeen directeur van Dstny Nederland

 

Mobiele versie afsluiten