Ziggo en T-Mobile winnen eerste Provider Awards

Ziggo en T-Mobile zijn tijdens de Pricewise Provider Awards 2020 verkozen tot de beste providers van Nederland, aldus een persbericht van Pricewise. Ziggo is tweevoudig winnaar, namelijk in de categorie Internet & TV en in de categorie Internet, TV & bellen. T-Mobile heeft de categorie Internet gewonnen.

Online consumentenadviseur Pricewise organiseert dit jaar voor het eerst de Provider Awards en wil daarmee bijdragen aan de markttransparantie en om providers te stimuleren tot een beste prijs-kwaliteitverhouding. De uitslagen van de Pricewise Provider Awards 2020 zijn gebaseerd op duizenden klantreviews, de prijsstelling van de providers en het aantal verkochte telecomabonnementen via de vergelijkingssite. Naast winnaars Ziggo en T-Mobile, vallen Youfone, KPN en Budget Alles-in-1 ook in de prijzen.

Inspireren

De Provider Awards bestaan uit drie categorieën: Internet, Internet & TV en Internet, TV & bellen. “De Awards zijn relevant voor consument én provider”, zegt directeur Hans de Kok, directeur van Pricewise. Uit eerder onderzoek in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht blijkt namelijk dat 53 procent van de Nederlanders een provider kiest op basis van kwaliteit, gevolgd door de eigen ervaring met de provider (40 procent) en de laagste prijs (32 procent). “Met deze uitslag hopen we consumenten te inspireren om na te denken over hun vaste lasten, maar ook de providers te stimuleren de beste prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden. De gemiddelde rapportcijfers liggen dit jaar tussen de 6,6 en 8,6”, aldus De Kok.

Bron: Pricewise

Mobiele versie afsluiten