Xiaomi: telefoon in acht minuten opgeladen met HyperCharge

Xiaomi heeft met HyperCharge een systeem ontworpen waarmee de accu van een telefoon in acht minuten volledig kan worden opgeladen. Dat is te zien op het Twitteraccount van het bedrijf, evenals in een video op YouTube. Volgens de Chinese smartphonefabrikant was zo snel opladen nog niet eerder mogelijk.

Het HyperCharge systeem omvat twee nieuwe laadtechnieken die met een USB-C-lader met maximaal 200W en via een draadloze oplader met 120W kunnen opladen. Met de vaste aansluiting is een 4000mAh-accu dus binnen acht minuten op te laden, claimt Xiaomi.

Bijna tweemaal sneller dan huidige techniek

Het maximale vermogen waarmee een smartphone nu kan opladen is 120 watt. Daarmee zou het draadloos opladen van de smartphone via hetzelfde systeem vijftien minuten in beslag nemen. Dat is dus bijna twee keer zo lang als met HyperCharge.

HyperCharge later dit jaar beschikbaar

Het is niet duidelijk hoe Xiaomi de hogere laadsnelheid precies bereikt. Bronnen melden dat het bedrijf later dit jaar een telefoon gaat uitbrengen die beschikt over het HyperCharge-systeem, maar dat heeft de fabrikant zelf nog niet bevestigd.

Bron: Xiaomi Twitter

Mobiele versie afsluiten