Xiaomi in top drie wereldwijde verkoop smartphones

Xiaomi staat derde op de lijst van wereldwijde smartphoneverkopen, aldus onderzoeken van Canalys, IDC en Counterpoint. Het gaat om gegevens uit het derde kwartaal van 2020. Xiaomi verkocht in deze periode 41,7 miljoen smartphones wat na Samsung (80,2 miljoen) en Huawei (51,7 miljoen) dus een derde plek is.

De verkoop van Xiaomi is in het derde kwartaal met 45 procent (+14,5 miljoen toestellen) gestegen ten opzichte van het kwartaal ervoor. Volgens de onderzoeken is Xiaomi bezig aan inhaalslag en loopt het in op Huawei. Het aantal smartphoneverkopen van Huawei daalde in het derde kwartaal ten opzichte van het tweede kwartaal met 15,1 miljoen, terwijl Xiaomi er dus juist meer verkocht.

Waarde voor geld

Volgens country Manager Daisy Hu van Xiaomi Benelux is het de visie van Xiaomi om iedereen in de Benelux toegang te geven tot de innovaties van het merk tegen een betaalbare prijs. “Zo maken we hun leven een beetje beter”, aldus Hu. “Klanten in de Benelux staan bekend om de behoefte aan hoge kwaliteit, maar ze zijn vooral ook op zoek naar de beste waarde voor hun geld. Die mindset sluit perfect aan bij de visie van Xiaomi.”

Xiaomi is een smartphonemerk en heeft een IoT-consumentenplatform ontwikkeld met 271 miljoen slimme apparaten die op het platform zijn aangesloten, met uitzondering van smartphones en laptops. Xiaomi is in 2010 opgericht en is inmiddels aanwezig in meer dan 90 landen en regio’s.

Bron: Xiaomi

Mobiele versie afsluiten