Xerox toners en Siewert & Kau – een perfecte match

Hoge kwaliteit toner tegen scherpe prijzen voor zakelijke laser printers

De naam Xerox is overal in de markt bekend, maar dat distributeur Siewert & Kau de toners van dit merk voert voor resellers mag wel bekender worden. Dat is de reden van dit interview met Freddy Oude Nijhuis (MD Benelux) en Ingo Waldhoff (Xerox Channel Business Manager Supplies) bij Siewert & Kau.

everyday-toner_Xerox_hp-1_400300Toners voor printers zijn een belangrijke component van de aftermarket sales. Het aanbod van leveranciers is groot en dat geldt ook voor de prijzen en kwaliteit. Xerox wordt door de markt geassocieerd met hoge kwaliteit printers en supplies. Dat is een goede uitgangspositie voor de Everyday Toner producten.

Ingo: “Everyday Toner van Xerox is er voor laserprinters van onder andere HP en Brother. Het voldoet aan alle gangbare eisen. Xerox geeft daarom ook garanties die verder gaan dan wat andere merken kunnen doen.”

Marge reseller

Kwaliteit is belangrijk, maar dat geldt ook voor de prijs. Freddy: “Bij Siewert & Kau letten we altijd op een goede prijs kwaliteit verhouding voor het kanaal. De Everyday Toner past daarom zeer goed in ons assortiment. De marge voor de reseller voor dit premium product is zeer concurrerend en de eindklant ziet prijzen die 50 procent of meer onder de adviesprijs van de originele toners zitten.”

Xerox levert de Everyday Toner via distributeurs. “Siewert & Kau is daarbij belangrijk voor Xerox op de Benelux markt,” zegt Ingo. “Hun resellers bedienen vooral dat deel van de B2B markt waar de printers staan waarvoor wij de Everyday Toner hebben.” Freddy vult hem aan: “Die eindklanten van onze resellers letten scherp op de prijs, maar willen geen concessies doen aan kwaliteit. Daarom is het aanbod van Xerox een perfecte match. Mocht het onverhoopt ooit fout gaan als gevolg van een defecte toner, dan garandeert Xerox de reparatiekosten van die printer op zicht te nemen. Probeer dat als reseller of gebruiker maar eens bij een no-name toner leverancier voor elkaar te krijgen”.

Mobiele versie afsluiten