Wireless Logic neemt Arkessa, Datamobile AG en New Line Mobile BV over

wireless logicWireless Logic breidt zijn Europese aanwezigheid uit met de overname van het Britse Arkessa Ltd., het Oostenrijkse Datamobile AG en het Nederlandse New Line Mobile BV.

Arkessa is een toonaangevende wereldwijde leverancier van mobiele IoT-verbindingen. Het biedt een scala aan diensten en oplossingen via een wereldwijd multi-netwerk. Het 50-koppige team bestaat uit IoT- en M2M-experts die gespecialiseerd zijn in het integreren van meerdere netwerken en nieuwe cellulaire technologieën via één beheerde service.

De overname van het Britse Arkessa brengt Wireless Logic een klantenbestand van meer dan een miljoen abonnementen, complementaire diensten en alternatieve markttoegang. Het Arkessa-team brengt ook eUICC-oplossingen als aanvulling op het aanbod van Wireless Logic voor de wereldmarkt.

De Oostenrijkse Datamobile AG is een IoT-communicatiespecialist die geïntegreerde oplossingen biedt voor bedrijven in een breed scala van industrieën in EMEA en Azië. Met een marktaanwezigheid van meer dan 10 jaar in de DACH-regio, heeft Datamobile AG zich gevestigd als een innovatief bedrijf in de markt voor mobiele communicatie en diensten. Het is leider in een aantal snelgroeiende sectoren zoals voedselbezorging en e-mobiliteit. Het kernteam van Datamobile AG blijft ook na de overname onder leiding van CEO Gerald Wirtl.

New Line Mobile, met het hoofdkantoor in Den Haag, Nederland, is een gevestigde IoT / M2M managed services provider. In samenwerking met grote mobiele netwerkoperatoren biedt het bedrijf systeemintegratoren, applicatieproviders en eindklanten een one-stop-oplossing die een veilige infrastructuur, robuuste softwareplatforms en een breed scala aan netwerkverbindingen combineert.

Wireless Logic mdex GmbH

Automatisering, netwerken, kunstmatige intelligentie – niets werkt in het internet der dingen zonder veilige gegevensuitwisseling tussen machines en systemen. Met een marktervaring van meer dan 20 jaar levert Wireless Logic mdex GmbH datasimkaarten, industriële routers en software voor M2M-connectiviteit, zelfs zonder vaste internetverbinding.

Met een interne ontwikkelingsafdeling, twee datacenters en een eigen hardwareportfolio heeft Wireless Logic mdex GmbH zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende specialisten voor versleutelde datacommunicatie via mobiele radio en DSL voor meer dan 4800 klanten.

Als onderdeel van de Britse Wireless Logic Group, met 250 medewerkers en acht vestigingen in Europa, een van de toonaangevende aanbieders van M2M-communicatie, voorziet Wireless Logic mdex GmbH nationale en internationale bedrijven van datatarieven op maat.

Wireless Logic heeft meer dan 3,5 miljoen actieve data-simkaarten in gebruik voor zijn klanten in meer dan 60 landen wereldwijd.

Mobiele versie afsluiten