Special Wi-Fi 6 versterkt portfolio Netgear

‘Wi-Fi 6 geeft een betere gebruikerservaring’

De IT-wereld staat voor een uitdaging nu medewerkers na het lange thuiswerken weer het kantoor opzoeken. Daar verwachten ze dezelfde kwaliteit draadloze infrastructuur als thuis. “Investeringen in wifi hebben lang stilgestaan”, zegt Sergio Mandos van Netgear. 

 

multi-gig netgearHet zijn uitdagende tijden voor IT-resellers. Klanten hebben behoefte aan meer ondersteuning bij hun infrastructuur, onder meer door technologische innovaties en het nieuwe werken. Resellers zien dagelijks uitdagingen op zich afkomen. Aan salesmanager Sergio Mandos en marketingmanager Liam Baker van Netgear Benelux & Nordics de vraag: wat is de juiste strategie voor het bedrijfsnetwerk? 

“Veel IT-systemen zijn al lang niet vernieuwd”, zegt Sergio. “Nu medewerkers weer naar kantoor komen, verwachten ze dezelfde werkervaring als thuis. IT-beheerders moeten dus opschalen. Onze aanpak naar het kanaal kent drie componenten: product (Wi-Fi 6-portfolio), netwerkmanagement (Insight Pro) en support middels presales en aftersales. Het portfolio is breed met een oplossing voor elke uitdaging. Met deze elementen in de rugzak kunnen resellers naar klanten toe.” 

Passende oplossing

Wi-Fi 6 is momenteel een buzzword en Netgear biedt de technologie ook. Maar het is volgens Sergio een standaard, geen oplossing voor elk probleem. “Het gaat erom hoe eindgebruikers en hun netwerkuitdagingen ermee zijn gebaat”, zegt hij. “Resellers kunnen klanten helpen met een inventarisatie van het kantoor. Dit uitgangspunt en een analyse van de radiosignalen in combinatie met klantenwensen leidt tot een passende oplossing en netwerkdesign. Netgear heeft hiervoor analysesoftware voor channelpartners. Via een trade-in kan oude hardware worden ingeruild tegen aantrekkelijke kortingen op nieuwe hardware. Zo ontstaat een passend aanbod.” 

Wi-Fi 6 

Wi-Fi 6 zit inmiddels in een groot deel van het Netgear-portfolio. Alle varianten van producten zijn beschikbaar, zoals managed en unmanaged componenten voor 1 tot 1.000 gebruikers. “Wi-Fi 6 geeft een betere gebruikerservaring door de slimmere radio-protocollen, efficiëntere codering, meer gebruikers per oppervlakte en een lager energieverbruik. De belofte van Wi-Fi 6 wordt waargemaakt door technologie uit mobiele netwerken, zoals het hergebruik van frequenties”, zegt Liam. “Maar de allerbelangrijkste zekerheid voor klanten is misschien wel dat ze levenslange garantie krijgen op onze hardware. Bij een defect wordt een product de volgende dag gratis vervangen. Deze aanpak maakt Netgear uniek.” 

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 2)

Mobiele versie afsluiten