whitesky.cloud meer dan de logische keuze van Huijbregts Automatisering

"Cloud is logische keuze voor mkb"

Huijbregts Automatisering Gig.techHuijbregts Automatisering uit Dronten is leverancier van IT diensten en hardware met focus op het MKB. Met een trackrecord van meer dan 25 jaar en vele duizenden klanten in alle mogelijke sectoren ziet het de verschuiving van eigen hardware naar de cloud plaatsvinden. Om die stap voor de klanten te faciliteren maakt het gebruikt van whitesky.cloud en is daarmee zelf een cloudprovider geworden.

Jacques: “Het MKB en de cloud is toch een ander verhaal dan grote bedrijven of overheden. Wat je bij kleinere bedrijven ziet is dat ze minder snel de overstap maken. Dat is voor bijna elke technologische verandering het geval, dus ook voor de cloud.” Maar inmiddels wordt ook door de MKB klanten die Jacques met zijn collega’s bedient de cloud steeds meer als een logische stap voorwaarts gezien.

Daarbij wijst hij erop dat de stap naar standaard office pakketten uit de cloud al veel eerder is gemaakt, ook in het MKB. Het gaat vooral om andere toepassingen. “Maatwerk, legacy en andere pakketten waren heel lang uitsluitend op fysieke hardware te gebruiken. Wij hebben daarom nog steeds klanten met hardware on premise of op colocatie basis in een datacenter,” zegt Jacques. En het is volgens hem daar dat nu de verschuiving naar de cloud plaatsvindt.

Eisen van klanten

Zijn klanten willen meer van de cloud gebruik maken, maar stellen zoals iedereen daar wel eisen aan. Mede door het regionale karakter van de bedrijven van Huijbregts in Dronten en Emmeloord en de manier waarop men gewend is zaken te doen met elkaar is de stap naar een anonieme hyperscaler voor veel klanten geen optie. “Voor bepaalde toepassingen moeten ze wel, maar het liefst niet meer dan dat,” geeft Jacques aan en vervolgt: “De stap naar de cloud moet alleen een technische zijn. Voor de rest, vooral de ondersteuning en service, wil men het liefst houden zoals het was.”

Daarom is Huijbregts zelf een cloudplatform gaan aanbieden. Dat is niet zelf gebouwd maar doet dit via whitesky.cloud. Een Nederlands, Belgische organisatie met een managed whitelabeled cloudplatform in die twee landen. De dienst wordt aan dienstverleners als Huijbregts whitelabel aangeboden.

“Toen wij tijdens de zoektocht naar een eigen private cloud omgeving dit bedrijf tegenkwamen was er direct een goede klik. Zij weten precies waaraan een platform moet voldoen dat voor ons de basis is voor de verdere dienstverlening.” Private cloud was een van de eisen die Huijbregts stelde. Het is de logische consequentie van eisen die klanten stellen. “Als wij niet kunnen garanderen dat wij de enige gebruikers van een cloudplatform zijn schrikt dat klanten af. Het zelfde speelt bij fysieke locatie van de data. Nederland en België is in orde, als we iets in een Amerikaanse hyperscaler zouden onderbrengen leidt dat in ieder geval tot lastige vragen.”

Schaalbaar en beheerd

De klanten van Huijbregts kunnen cloud capaciteit afnemen om zelf diensten aan te bieden. Dan hebben ze toegang tot het virtual datacenter. Beheer kunnen ze zelf verrichten, maar ook uitbesteden. Andere klanten kiezen weer voor kant en klare diensten, zoals remote werkplekken, die voorheen on premise of vanuit een datacenter werden aangeboden af te nemen. In dat geval gaat het om clouddiensten die Huijbregts zelf vanaf whitesky.cloud aanbiedt.

De cloud is makkelijk schaalbaar en flexibel. Het platform van Huijbregts is dat ook. De klant kan zijn deel zelf beheren, maar dat ook uitbesteden. Extra capaciteit is met een paar klikken geregeld. Daarnaast is het nu nog eenvoudiger voor Huijbregts combinaties met andere diensten te maken. Dat hoeven niet per se diensten te zijn die hij zelf aanbiedt. whitesky.cloud heeft ook een marktplaats waar SaaS partijen gebruik van kunnen maken. Daardoor zijn er veel meer bundels mogelijk dan Huijbregts voorheen kon aanbieden.

Focus op security

Van oudsher heeft Huijbregts  een sterke focus op security. Men informeert de klanten niet alleen over de noodzaak om netwerken en accounts te beschermen. Dankzij whitesky.cloud zijn er meer oplossingen beschikbaar en het gebruik ervan heeft een lage drempel.“Voorheen moesten klanten toch wel vaak iets investeren voor een back-up en disaster recovery oplossing. Dat is nu echt niet meer nodig. Ze kunnen het met een paar klikken regelen en aanpassen. Elke dienst, elke bundel die we aanbieden vanaf ons whitesky.cloud platform is volwassen. Wat wij leveren is niets anders dan enterprise oplossingen voor het MKB.”

Ontzorgen van klanten

De belangstelling voor dat aanbod is groot en groeiende. “Wij ontzorgen onze klanten en bieden ze veel meer dan voorheen mogelijk was. Dat zelfde geldt voor ons. Dankzij whitesky.cloud worden wij zelf ook ontzorgd. Dat geeft ons de ruimte te groeien zonder concessies aan service en kwaliteit te hoeven doen. Daarom is deze private cloud voor ons naast een logische ook een strategische keuze.”

(De korte versie van dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 3)

Mobiele versie afsluiten