WhatsApp houdt vast aan gebruikersvoorwaarden, berichten na 15 mei onleesbaar

WhatsApp houdt ondanks kritiek toch vast aan de nieuwe gebruikersvoorwaarden voor gebruikers buiten Europa. Gebruikers buiten de Europese Unie die na 15 mei de nieuwe gebruiksvoorwaarden niet hebben geaccepteerd, kunnen vanaf dat moment geen berichten meer lezen of verzenden. Dat blijkt uit een blogpost en een FAQ-bericht op de website van WhatsApp.

Met de nieuwe gebruiksvoorwaarden zou gebruikersinformatie voortaan worden gedeeld met moederbedrijf Facebook. Over de nieuwe voorwaarden ontstond verwarring onder gebruikers. Toch zullen zij voor 15 mei akkoord moeten gaan. “Uiteindelijk zullen we mensen eraan herinneren om deze updates te bekijken en accepteren, zodat ze WhatsApp kunnen blijven gebruiken”, schrijft het bedrijf.

Account niet meteen verwijderd

Als gebruikers de voorwaarden niet accepteren voor de deadline, wordt het account niet meteen verwijderd, staat in het bericht van WhatsApp. “Je kunt echter niet volledig gebruikmaken van WhatsApp tot je de updates aanvaardt. Gedurende een korte periode kun je nog wel oproepen en meldingen ontvangen, maar je kunt geen berichten lezen of verzenden via de app.”

Bron: WhatsApp, WhatsApp

Mobiele versie afsluiten