Westcon gaat Avaya Cloud Office distribueren

Distributeur Westcon Nederland neemt de UC-as-a-Service-oplossing Avaya Cloud Office by RingCentral op in het portfolio. Daarbij gaat de distributeur wereldwijd samenwerken samen met Avaya. Westcon is een Master Agent voor het UCaaS-platform in Europa. Doel is de adoptie van Avaya Cloud Office ook op de Nederlandse markt laten groeien.

De officiële lancering van Avaya Cloud Office was op 29 september en met de samenwerking hoopt Westcon verder te bouwen op de succesvolle introductie ervan in het Verenigd Koninkrijk die al in juni plaatsvond. Nu gaat Westcon de dienst dus ook aanbieden bij partners en eindgebruikers in Nederland. Avaya Cloud Office helpt organisaties communiceren met klanten, partners en collega’s in een alles-in-één oplossing die naadloze samenwerking via meerdere kanalen mogelijk maakt. Door voice calls, team messaging, vergaderingen, conferenties en het delen van bestanden in één enkele oplossing mogelijk te maken, vermindert Avaya Cloud Office naar eigen zeggen de kosten en complexiteit. Tegelijkertijd stelt het werknemers in staat om te bellen, te vergaderen en berichten te delen via ieder apparaat, waar ze zich ook bevinden.

Volgens Arno Beker, Managing Director van Westcon Northern Europe, behoort Avaya Cloud Office tot de absolute top van UCaaS-oplossingen. “Avaya en RingCentral zijn beide leveranciers met een sterke reputatie en dus is Avaya Cloud Office een geweldige kans om te voldoen aan de toenemende behoeften van de Nederlandse markt. Deze ontwikkelt zich in de richting van UC vanuit de cloud en met ons onboarding-programma maken we het gemakkelijk en winstgevend voor partners”, aldus Beker.

Partners

Als European Master Agent voor Avaya Cloud Office heeft Westcon al een groot aantal partners gerekruteerd. Die krijgen gratis verkoop- en technische training, marketingondersteuning en campagnes voor legacy gebruikersmigratie. De mogelijkheid om Master Agent voor UcaaS te worden is aantrekkelijk voor allerlei Value Added Resellers (VAR’s) en consultants, niet alleen die met een telefonie-achtergrond. Eventuele partners hoeven namelijk alleen te weten of prospects een specifieke behoefte of uitdaging hebben waar aan kan worden voldaan en of het haalbaar is om het product of de dienst te implementeren. Het vereist geen investering in technische kennis of certificering. Partners ontvangen vervolgens maandelijkse commissies voor de duur van het klantcontract.

Trevor von Puttkammer, International Distribution leader van Avaya is blij dat Westcon ook zijn Nederlandse partners en klanten helpt om de voordelen van onze nieuwe UCaaS-oplossing te realiseren. “Als een van onze strategische distributiepartners, onderhoudt Westcon goede relaties in de markt. De waarde die het bedrijf oplevert voor klanten zal ons zeker helpen om de keuze voor Avaya Cloud Office te stimuleren.”

Mobiele versie afsluiten