CloudCup-tips: Welk land wint het EK? De outsiders!

CloudCup-tips #3

Over een week gaat het EK van start. De CloudCup van ITchannelPRO is de EK-poule voor iedereen die werkt in de IT of telecom. Op weg naar het EK kun je mooie prijzen winnen met veel verschillende voorspellingen. Natuurlijk willen we je een beetje helpen met jouw CloudCup-voorspelling. Deze keer: de outsiders voor de EK-titel volgens de bookmakers.

Duitsland

De Duitsers zitten in wat je een tussenfase kunt noemen. De meeste spelers van de ploeg die wereldkampioen werd op het WK 2014 in Brazilië zijn inmiddels gestopt of op hun retour. Wel heeft de ploeg met Havertz en Werner twee Champions league-winnaars in de gelederen, staken Gündogan, Kimmich en Gnabry het afgelopen seizoen in grootse vorm en zitten ook good old Hummels en Müller weer bij de selectie. De afgelopen twee edities van het EK bereikten onze oosterburen de halve finale. Halen ze dit jaar dan eindelijk de finale?

Spanje

Waar de Spanjaarden bij hun zeges in 2008 en 2012 konden vertrouwen op gelouterde supersterren als Xavi, Iniesta en Casillas, zitten er nu minder blikvangers in de selectie. Bondscoach Luis Enrique heeft zelfs Sergio Ramos thuisgelaten na een teleurstellend seizoen. Maar vergis je niet, de Spanjaarden hebben een zeer talentvolle en gebalanceerde selectie voor dit EK. Zo hebben ze de Frans-Baskische verdediger Laporte verleidt om zich te laten naturaliseren tot Spanjaard, hebben ze met Llorente een ijzersterke creatieve middenvelder en vertrouwen ze voorin op Moreno, topscorer van Europa League-winnaar Villarreal. Wordt dit de winst van het collectief voor La Roja?

Italië

De Italiaanse ploeg van bondscoach Roberto Mancini bulkt vooral van het talent op het middenveld. Met Barella, Jorginho en Verratti hebben ze een hele solide basis voor dit EK. Wie denkt dat de Italianen nog altijd leunen op het ouderwetse Catenaccio, komt bedrogen uit. La Squadra Azzurra speelt vanuit eigen kracht en kan als het meezit een heel eind komen dit toernooi. Ze zijn al 26(!) duels op rij ongeslagen en spelen alle poulewedstrijden tegen Zwitserland, Turkije en Wales in het eigen Rome. Pakken de Italianen voor het eerst sinds 1968 weer een Europese titel?

Nederland

Het Nederlands elftal staat bij de bookmakers op de achtste plek om Europees Kampioen te worden. Desondanks heeft Oranje prima papieren om ver te komen in het toernooi. Met een poule die bestaat uit Oekraïne, Noord-Macedonië en Oostenrijk kan de ploeg van Frank de Boer in het toernooi groeien. Van de complete selectie heeft alleen reservekeeper Maarten Stekelenburg eerder minuten gemaakt op een Europees Kampioenschap. In elke linie heeft Nederland wel een topspeler met achterin Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij, op het middenveld Frenkie de Jong en voorin Memphis Depay, met talenten als Jurriën Timber en Cody Gakpo achter de hand. Voor het eerst sinds het WK 2014 is Oranje er weer bij (en dat is prima!), kunnen ze net als toen in Brazilië weer zorgen voor een enorme verrassing?

We hopen dat deze tips je helpen bij het kiezen van jouw EK-winnaar. Volgende keer; wie wordt jouw CloudCup-topscorer dit EK?

Meedoen?

Heb jij je nog niet aangemeld maar wil je ook meedoen aan de CloudCup? Dat kan met een team van mensen die werkzaam zijn in de IT of telecom. Er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een origineel Nike EK-shirt, een officiële EK-wedstrijdbal van Adidas en voetbalspellen, maar ook robot stofzuigers, USB-presentatiemicrofoons, een barbecue, Kärcher hogedrukreinigers en nog veel meer.

Info: www.cloudcup.nl

Mobiele versie afsluiten