Waarom de online editie van IT security vakbeurs IT-SA 2020 bezoeken?

Voor de IT security sector geldt is de vakbeurs IT-SA in Neurenberg het grootste event in Europa. Dit jaar zal IT-SA niet plaatsvinden als fysieke beurs. De organisatie volgt het voorbeeld van talloze andere congressen en events en stapt over op een online event.

IT-SA werd in 2018 bezocht door meer dan 14.000 bezoekers en telde ruim 700 exposanten. Door de gekozen locatie en daardoor de lange reistijd is het een vakbeurs die betrekkelijk weinig Nederlandse bezoekers kent. Andere reden voor de geringe animo is dat IT-SA altijd betrekkelijk kort voor de enige security beurs in Nederland plaatsvindt. Het Nederlandse alternatief, hoewel vele malen kleiner en altijd druk bezocht door scholieren en studenten, spreekt gewoon meer aan.

De laatste jaren heeft IT-SA het nodige gedaan om meer dan alleen Duitstalige bezoekers te paaien. Dat is iets waar exposanten natuurlijk ook een rol hebben gespeeld. Dat leek te lukken want in 2019 werden meer dan 15.500 betalende bezoekers geteld voor de combinatie van congres en vakbeurs.

Het Covid-19 virus zorgt ook hier voor het noodgedwongen afblazen van het geplande activiteiten. In plaats van drie dagen beursbezoek en conferenties is er een online programma in de steigers gezet. Het programma is op dit moment overigens nog niet definitief.

Waarom deze aandacht?

Het antwoord op de vraag waar deze aandacht voor een onbekende Duitse vakbeurs vandaan komt is eenvoudig. Dit jaar wordt het wel erg makkelijk voor iedere IT security specialist kennis te maken met IT-SA. Om het programma te volgen is er dit jaar geen lange autorit nodig. Dit jaar is het hele programma ook tweetalig, waarmee nog een valide en belangrijk argument komt te vervallen om IT-SA links te laten liggen.

Tenslotte is er nog een heel andere reden te kijken naar wat de organisatie online aanbiedt. Er zijn dit jaar tientallen Europese conferenties, dealerdagen en vakbeurzen uitgevallen. Lang niet alles heeft een online vervanging gekregen. Een deel van de kennis over wat er speelt en als nieuwe diensten en producten beschikbaar komt zal daarom achterlopen. IT-SA is een van de manieren om weer snel de draad te kunnen oppakken. Omdat het event andere doelgroepen aanspreekt van de bekende beurs in Utrecht, namelijk meer de CIO’s, zal er ook de nodige aandacht zijn voor (Europese) regelgeving en organisatorische issues. En dat is ook terecht. IT security draait immers om meer dan alleen techniek.

Mobiele versie afsluiten