Vraag naar pc’s gunstig voor Intel

intel

Chipmaker Intel boekte in het vierde kwartaal van 2020 een omzet van 20 miljard dollar gehaald, een daling van 1 procent op jaarbasis. De resultaten vielen wel bijna 2,6 miljard dollar hoger uit dan wat analisten hadden verwacht dankzij een recordomzet in pc’s, die een plus van 33 procent op jaarbasis lieten zien.

Intel boekte ook beter dan verwachte cijfers in de datacentermarkt. De nettowinst daalde overall met 15 procent naar bijna 5,9 miljard dollar.

De omzet over het hele jaar kwam uit op 77,9 miljard dollar, een stijging van 8 procent op jaarbasis. Het bedrijf verwacht een omzet van ca. 17,5 miljard voor het eerste kwartaal van 2021 rond 17,5 miljard dollar, een daling van 12 procent. Vooral processors voor datacenter toepassingen zijn dan minder gevraagd.

Volgens de recent aangetreden nieuwe topman Pat Gelsinger zal de productie- performance van Intel de sterk worden verbeterd en zal het bedrijf opnieuw een leider worden in procestechnologie. Het bedrijf ondervindt al geruime tijd in toenemende mate concurrentie van AMD, Nvidia en alternatieve processorarchitecturen van spelers zoals Apple.

www.intel.com

Mobiele versie afsluiten