VolkerWessels Telecom CSS realiseert SD-WAN bij ruim 100 ondernemingen

VolkerWessels Telecom CSS realiseert SD-WAN bij ruim 100 ondernemingenAfgelopen woensdag 26 oktober is de laatste locatie aangesloten op het SD-WAN-netwerk. Hiermee zijn alle ondernemingen van VolkerWessels Nederland (bijvoorbeeld: Vialis, KWS, Recognize, VolkerRail, Aveco de Bondt  en Visser & Smit Hanab) op het netwerk aangesloten. Daarmee zijn alle ruim 17.000 eigen personeelsleden over meer dan 100 werkmaatschappijen met elkaar verbonden. Het netwerk kwam tot stand door een samenwerking tussen VolkerWessels ITBV en VolkerWessels Telecom en biedt vele voordelen. VolkerWessels Telecom kijkt terug op een succesvol afgerond project: “Het fundament staat en het succes van dit project zit in de samenwerking en transparantie.”, zegt Arjen Bakker, Director Connectivity Services & Solutions bij VolkerWessels Telecom.

Waarom het SD-WAN-netwerk?

Bij veel bedrijven staat digitalisering hoog in het vaandel. Een onmisbare basis hierbij zijn stabiele en veilige verbindingen tussen alle vaste én tijdelijke locaties van een organisatie. Niet alle netwerken bieden voldoende ondersteuning om de ambities op het gebied van digitalisering waar te maken. Zeker qua prijs en snelheid voldoen veel netwerken niet langer. Dat is de reden dat VolkerWessels heeft gekozen voor één modern en veilig netwerk: SD-WAN (Software Defined Wide Area Network). VolkerWessels is hierdoor niet meer gebonden aan één netwerkleverancier, maar kan gebruikmaken van de best beschikbare netwerkverbindingen. Binnen het SD-WAN-netwerk wordt de basis-IT veiliger, goedkoper, flexibeler en sneller geleverd. Deze besparingen zorgen voor meer budget en ruimte om met behulp van applicaties en data te investeren in verdere digitalisering.

Connectivity Services & Solutions (CSS)

Steeds vaker werd de behoefte kenbaar gemaakt voor één partij die het hele netwerk van A tot Z kan bouwen en in beheer nemen. Tegelijkertijd had CSS een specifiek verlanglijstje voor slimme netwerkoplossingen. Dit samen met de visie hoe kan CSS in de toekomst van meerwaarde zijn voor haar klanten resulteerde in 2020 tot het ontstaan van Connectivity Services & Solutions (CSS).

CSS is samen met haar klant aan de slag gegaan met het realiseren van één IT-landschap. Dit landschap vormt de basis binnen het programma zodat andere stromen versneld ontwikkeld en uitgerold kunnen worden. SD-WAN biedt hierbij een eigen platform om verder op te ontwikkelen en te innoveren. Een leerzaam proces met voldoende uitdagingen en hobbels. De kennis, ervaring en best practices van dit project zet VolkerWessels Telecom nu ook in om hoogwaardige digitale infrastructuur en connectiviteitsservices te bieden als Managed Service Provider*.

SD-WAN netwerk

Het netwerk maakt het mogelijk om meerdere bedrijfslocaties te koppelen aan één intern netwerk. Met SD-WAN kunnen netwerkbeheerders efficiënter gebruikmaken van de bandbreedte en is er hogere flexibiliteit in het toevoegen van nieuwe apps en locaties. Daarnaast zijn er lagere operationele kosten, door het gebruik van cloudgebaseerde toepassingen.

Mobiele versie afsluiten