Vitalerter ondersteunt zorgsector 24×7 met mobiele IoT-oplossing

Vitalerter heeft een innovatief concept ontwikkeld dat de efficiëntie en kwaliteit van de gezondheidszorg sterk verbetert met cloud- en IoT-oplossingen op basis van AI en machine learning. Bedlegerige personen in de zorg kunnen hiermee 24×7 contactloos worden gemonitord op vitale functies zoals hartslag, slagvolume, zuurstofsaturatie en ademhalingsritme.

De oplossing van Vitalerter is naar eigen zeggen het op de eerste cloud en IoT gebaseerde oplossing in een SaaS-omgeving voor het continu en op afstand monitoren van oudere bewoners die bedlegerig zijn. Het systeem zorgt volgens Vitalerter voor een ‘digitale transformatie’ in de zorgsector omdat proactieve bewaking in verpleeghuizen nu mogelijk is door de inzet van als het ware een ‘virtuele’ verpleegkundigen. IoT-sensoren met AI en machine learning analyseren de lichaamsbewegingen, vitale functies (trendanalyse) en de tijd die personen in bed doorbrengen in realtime. Het systeem kan zorgmedewerkers ook waarschuwen zodra een persoon een beweging maakt om uit bed te komen.

Implementatie

De implementatie van dit concept is volgens het Israëlische bedrijf eenvoudig omdat de sensoren in het systeem gebruik maken van bestaande draadloze netwerken. Naast de hard- en software biedt Vitalerter ook uitgebreide managementtools en de oplossing kan middels standaard API’s worden gekoppeld aan andere systemen zoals het Elektronische Patiëntendossier (EPD). Het systeem is volgens Vitalerter efficiënt en eenvoudig te bedienen en helpt zorgteams met het optimaliseren van hun taken wat vooral uitkomst biedt op momenten van onderbezetting, zoals ’s nachts en in het weekend.

Mobiele versie afsluiten