Verslag Partner bijeenkomst NLMWC afgelopen vrijdag 30 September

NLMWC kick-off 300922 2-700

De kick-off NLMWC, van het collectieve paviljoen tijdens Mobile World 2023 was vrijdag 30 september in het Maarten Maartens Huis in Doorn.

Met een volle ronde tafel van publiek-private organisaties is de agenda doorgenomen. Aanwezig waren oa: Accio NL, Aircision, BroadForward, Capgemini, DICTU, MCC Belastingdienst, Fujitsu, Huawei, KPMG, Merapar, Provincie Brabant, Provincie Zuid-Holland, SECTRA en Verizon.

Vanuit de organisatie waren Mark Beermann (organisator), Anke Kuipers, Peter van der Ham en mediapartner Eric Luteijn aanwezig. Eveneens Ester de Graaf en Liselore Ligtermoet van DDG.

 

NLMWC-introductie

Mark Beermann en Anke Kuipers hebben het programma en planning voor 2023 toegelicht met de thema’s, de doelstellingen, eerste opzet programma met de samenwerking met 4YFN, het ecosysteem, opzet van de tours en planning doorgenomen.

 

Tijdlijn tot NLMWC 2023

 

FNS – Future Network Services

Mark heeft de honneurs waargenomen van topsector ICT/TNO over de plannen rondom de sleuteltechnologie Future Network Services en heeft dit kort toegelicht. Er wordt nu door een groot aantal partijen samengewerkt aan een nationaal groeifonds voorstel voor FNS

De community rondom FNS en die rondom NLMWC zijn nog steeds complementair aan elkaar. BroadForward werkt aan de core functionaliteit van mobiele netwerken, bijv. Aan de integratie van 4G en 5G waar ze de prestigieuze GLOMO-award mee hebben gewonnen in 2021. De andere organisatie is Aircision, die een high bandwidth laser verbinding kan opzetten om inclusief en duurzaam connectivity te kunnen bieden in de infrastructuur.

Provincie Zuid-Holland

Grisjo Koers Adviseur Smart & Digital Society heeft de innovatieplannen van Provincie Zuid-Holland gepresenteerd en hoe dat is georganiseerd. PZH heeft een groot aantal fieldlabs met 4 grotere: Do IoT Fieldlab, Unmanned Valley, Tomato World en de Duurzaamheidsfabriek waar alle thema’s en ecoystemen van MWC in terugkomen. De fieldlabs geven vorm aan de European Digital Innovation Hubs (EDiH’s) van Zuid-Holland.

Accio

Paul Barreveld Managing Director at Catalonia Trade & Investment heeft de innovatie challenge van Accio gepresenteerd. Die gaat binnenkort van start.

Media

LuteijnMedia is weer de mediapartner van het collectief en heeft zijn plan gedeeld met daarin o.a.: Meer gebruik maken van de faciliteiten van GSMA, internationaal samenwerken en vanuit de deelnemers stimuleren dat er nieuwswaardige events zijn. Persberichten, keynotes, awards, etc.

Keynotes tijdens MWC23

Om op het programma te komen moeten er papers worden ingediend. Deelnemers kunnen laten weten of ze dat willen. Dan kan de organisatie van NLMWC de aandacht daarvoor vragen aan de GSMA. Meer informatie op: https://www.mwcbarcelona.com/become-a-speaker

GLOMO-awards, 27ste editie

BroadForward is 6 keer genomineerd geweest voordat eindelijk verdiend gewonnen werd. De nominatie is belangrijk want dat levert exposure op. Focus op met name die categorieën die niet door de dominante telecom partijen kan worden ingevuld. De deadline is 17 november – meer informatie – https://www.mwcbarcelona.com/mobile-awards

 

Tours

Anke Kuipers heeft de tours gepresenteerd die tijdens MWC23 zullen plaatsvinden voor de deelnemers. Naast de overheid-tour, is er ook het idee om met de ecosysteem thema’s zoals fintech, smart mobility en smart manufacturing wat te gaan doen.

 

De volgende bijeenkomst voor het collectief 30 november. Meer informatie en nieuws tref je op https://www.nlmwc.com/

Mobiele versie afsluiten