Verkoop T-Mobile Nederland lijkt aanstaande

t-mobile visual

Deutsche Telekom bereidt de verkoop voor van zijn Nederlandse dochter T-Mobile, melden diverse media op basis van bronnen in de telecomsector en de bancaire wereld. Onder andere het FD en Telecompaper schrijven hier vanochtend over. T-Mobile is de nummer drie op de Nederlandse telecommarkt na KPN en VodafoneZiggo.

Het belooft de grootste Nederlandse telecomdeal in jaren te worden. Schattingen over de prijs lopen uiteen. Het Duitse moederbedrijf richt volgens het FD op een verkoop aan private equity partijen. Of de verkoop zal stuiten op bezwaren van de toezichthouders, valt nog te bezien.

Media verwachten op basis van bronnen dat de prijs van de mobiele operator tussen de 4 en 4,5 miljard euro kan liggen, oplopend naar 5 miljard euro. Deutsche Telekom probeerde T-Mobile in 2016 ook al te verkopen, maar biedingen kwamen volgens het FD destijds niet verder dan 1,8 miljard euro, terwijl de eigenaar minimaal 2,2 miljard euro voor de Nederlandse dochter wilde hebben, zo vertelde CEO Søren Abildgaard van T-Mobile in Nederland. Sindsdien is T-Mobile verder uitgebouwd tot de grootste mobiele provider van Nederland, door overnames van Tele2 en Simpel. Ook eind 2019 waren er geruchten dat Deutsche Telekom probeerde de Nederlandse activiteiten van T-Mobile, waarin het Zweedse Tele2 een belang van 25 procent heeft, te verkopen om de schuldenberg van het moederbedrijf te verkleinen. Een verkoop van T-Mobile zou ook de weg vrij maken voor een eventuele overname van KPN door Deutsche Telekom.

Bron: het Financieele Dagblad (FD)

Mobiele versie afsluiten