Uitslag van de vierde ronde van het NK-phishing

NK Phishing 2024 bannerWe zijn inmiddels op de helft van de competitie. Op 10 oktober kregen de deelnemers van het NK-Phishing een nieuwe phishing simulatie voorgeschoteld. Voor de vierde ronde werd er ingespeeld op actualiteit: deelnemers konden gratis kaartjes scoren voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Frankrijk. Wie wil dat nou niet?

De phishing simulatie had enkele opvallende kenmerken waardoor je ‘m niet kon missen. Allereerst was de domeinnaam verdacht: oranjekaartjes.nl, en dit blijkt een niet-bestaand domein te zijn. Het tweede herkenningspunt was het e-mailadres dat al was ingevuld op de landingspagina, iets wat nooit gebeurt. Bovendien was het vreemd dat je meedeed aan een loterij waarvoor je jezelf nooit voor had opgegeven. En laten we niet vergeten, bestaat het bedrijf Oranjekaartjes.nl eigenlijk wel? Nou, nee, want Oranjekaartjes is een fictief bedrijf.

Gelukkig was het resultaat van de vierde ronde van het NK-Phishing beter dan dat van het Nederlands Elftal ;). In deze ronde hebben 15 mensen op de link geklikt, en helaas zijn er twee deelnemers in de val gelopen en dus gephished. Hierdoor zijn er weer wat bedrijven afgevallen; zij strijden niet meer mee om de overwinning. Momenteel zijn er nog 16 bedrijven over die allemaal strijden om de titel van het meest ‘phishingbewuste’ IT-bedrijf in Nederland.  

Wat is het Nederlands Kampioenschap Phishing (NK-Phishing)?

Het NK-Phishing is een phishingcompetitie dat door ITchannelPRO en Surelock IT Security Sevices is georgansieerd. De eerste editie vond plaats in 2020, met als doel phishing onder de aandacht te brengen. Het NK-Phishing biedt een geweldige mogelijkheid om het bewustzijn van cybersecurity binnen je organisatie op een leuke en kosteloze manier te vergroten.

De competitie bestaat nu uit meer dan 50 gedreven IT-bedrijven die strijden om de titel van meest phishing bewuste organisatie in Nederland.

Wat dit Nederlands Kampioenschap Phishing zo bijzonder maakt, is dat er eigenlijk geen verliezers zijn. De opgedane kennis kan worden gedeeld om andere bedrijven te helpen hun verdediging tegen phishing te versterken.

Aan het einde van de competitie bereiken slechts een handvol organisaties de laatste ronde. Na een uitgebreide finale kan er maar één organisatie als winnaar uit de bus komen en zich de meest phishing bewuste organisatie van Nederland noemen. Als kers op de taart krijgt de winnaar ook nog een exclusieve kwetsbaarheidsscan aangeboden door de experts van Surelock IT Security Services.

Geloof je dat jouw bedrijf het beter kan doen? Dan biedt het NK-Phishing de perfecte gelegenheid om je vaardigheden te testen en bewustwording op het gebied van phishing te vergroten.

Schrijf je nu alvast in voor de vijfde editie van het NK-Phishing!

 

Mobiele versie afsluiten