Uitslag NK-Phishing 2022

NK Phishing 2022ITchannelPro, Nuvias, Infinigate, Copaco en Surelock organiseerden het NK-phishing 2022 voor IT-bedrijven. Een bloedserieuze competitie met meer dan 550 deelnemers verdeeld over 59 IT-bedrijven. De winnaar, Ict/teamwork mag zich officieel: “Meest phishing bewuste IT-partner van het jaar” noemen! Daarnaast ontvangt de winnaar een geheel verzorgde kwetsbaarheidsscan aangeboden door Surelock IT Security Services.

Dit jaar is  de cyberweerbaarheid van de deelnemers getest door middel van 5 rondes en een finale. Het NK-phishing is opgezet als doel awareness te creëren voor de gevaren van een phishingmail en ging op 11 juli van startOp 3 september werd de tweede ronde van het NK-phishing eruit gestuurd. Vrijdag 23 september is de  derde ronde gehouden.

Het voetbal kampioenschap bood gelegenheid voor de vierde ronde. Dit was een Microsoftteams uitnodiging voor een WKpoule. Deze uitnodiging was goed voor 28 kliks en 7 mensen zijn gephisht.

Op vrijdag 9 december is de laatste ronde van het NK-phishing verstuurd. Sinterklaas was nog geen week het land uit en je kreeg nu al een bericht van Christmas Gifts om je eigen kerstpakket samen te stellen, ideaal! Je hoefde alleen maar op de link in de mail te klikken. Deze link leidde je vervolgens naar een externe website waar je jouw voornaam, achternaam, bedrijfsmail en wachtwoord moest invullen. Met dit gegeven zouden alle alarmbellen moeten afgaan. Echter hebben toch 10 mensen hun gegevens achtergelaten en zijn gephisht. Daarnaast hebben maar liefst 50 mensen de mail geopend.

Mobiele versie afsluiten