Tweederde van de consumenten staat open voor Apple refurbished

Steeds meer resellers kiezen ervoor om minder nieuwe Apple te verkopen en in plaats daarvan voor Apple refurbished te gaan, merkt Jan-Willem van Dijk, CEO van Forza Refurbished. Jan-Willem geeft vijftien redenen waarom Apple refurbished voor (vrijwel) iedere reseller van toegevoegde waarde is.

Uit De Grote Refurbished Barometer 2020 van Big Spark blijkt dat tweederde van de respondenten bij de overweging van hun volgende smartphone openstaat voor Apple refurbished. Jan-Willem: “Dat geeft aan hoe groot de potentie van deze markt is. Vandaag de dag heeft 6 procent van Nederland een refurbished iPhone, maar die markt kan nog wel een paar keer zo groot worden.” Hoewel Apple het favorietste merk is (zie eerste reden) heeft het merk slechts een aandeel van 19 procent op de wereldwijde smartphone-markt. Apple heeft namelijk één groot nadeel. De prijs. Jan-Willem: “Een instapmodel iPhone 11 kost zo’n 800 euro. Een 11 Pro Max 1.250 euro. Dat zijn bedragen die door de meeste mensen niet zijn op te hoesten. Of het zijn in ieder geval bedragen die de meeste mensen niet willen uitgeven aan een telefoon. En juist daarom is refurbished Apple zo interessant. Onze twee best verkochte iPhones zijn de iPhone 7 van 249 euro (A-grade) en iPhone 8 van 349 euro (A-grade). Dan ben je dus tot wel 70 procent goedkoper uit in vergelijking met een instapmodel iPhone 11.”

 

Apple is hét favorietste merk

Van de Nederlandse jeugd (12 tot 20 jaar) heeft 52 procent een (Apple) iPhone. Van alle smartphone-merken is de merktrouw van iPhone-gebruikers bij (met 89 procent het hoogst. Ook de algemene tevredenheid over een iPhone is met 95 procent het hoogst van alle merken. Apple biedt gebruikelijk 5 jaar (iOS-)ondersteuning op haar iPhones. Samsung garandeert slechts 2 jaar. Of je nu een website hebt of een winkel (of beiden). Je kunt niet zonder Apple. Voor een Apple device komen mensen naar je winkel.

 

Forza is een bekend A-merk

Je wil in je winkel of webshop een bekend merk verkopen. Uit panelonderzoek is gebleken dat Forza en leapp de twee bekendste merken zijn die Apple Refurbished verkopen. Forza heeft afgelopen jaren veel geïnvesteerd in haar merk. Met onder meer een nationale radiocampagne, Erben Wennemars als ambassadeur (drie jaar), reclameboarding en als shirtsponsor van NAC Breda. Tot en met augustus zijn we offline én online zichtbaar bij Margriet, Libelle, Tina, Veronica Magazine en Nu.nl.

 

Interessante marges

Op de helft van ons iPhone-assortiment geven we voor resellers 12,5 procent korting.

Daarnaast zien we dat de meeste resellers onze producten verkopen met een opslag van bijvoorbeeld 10, 20 of soms zelfs wel 30 euro. Brutomarges van 20 procent (!). Daar komen de marges van bijverkoop van screenprotectors, hoesjes en van service als het overzetten van data of het plaatsen van een screenprotector nog bij. Als je de marges op het refubished-toestel, de accessoire en de servicefee, waar klanten tot € 30 euro voor over hebben, bij elkaar optelt, dan ga je heel ruim over de 100 euro marge per toestel heen.

 

Prijs is key

Klanten kiezen voor refurbished Apple vanwege de prijs. En juist daarom is refurbished Apple zo interessant. Onze twee best verkochte iPhones zijn de iPhone 7 van € 249 (A-grade) en iPhone 8 van € 349 (A-grade). Dan ben je dus tot wel 70% goedkoper uit in vergelijking met een instapmodel iPhone 11. Het prijsverschil met nieuw moet minimaal 100 euro zijn. Hoe groter het prijsverschil met nieuw, hoe beter een product verkoopt.

 

 

Kwaliteit

Forza heeft geïnvesteerd in robots van die een iPhone in circa 4 minuten op meer dan 50 punten controleren. Het leasen van deze apparaten kost ons tienduizenden euro’s per maand. Maar het zorgt er wél voor dat onze RMA-cijfers in de buurt liggen van Apple nieuw.

 

Twee jaar garantie

Een andere belangrijke plus van Forza is de twee jaar garantie, zowel op het toestel, de batterij als ook accessoires. Op de zakelijke markt heb je met Apple slechts 1 jaar garantie. Het is een bewijs van het vertrouwen dat wij hebben in de kwaliteit van ons product.

 

Keurmerk Refurbished

Uit het onderzoek blijkt dat 61 procent  eerder geneigd is om te kiezen voor Apple Refurbished met het Keurmerk Refurbished. Om het Keurmerk te mogen voeren moet je aan hoge eisen voldoen. Zoals bijvoorbeeld het controleren op meer dan 50 punten. Daarop worden we gecontroleerd door de TÜV, een wereldwijd keuringsinstituut. Daarnaast worden we gecontroleerd door kredietverzekeraar EDR DAS op financiële gezondheid. Uit de Grote Refurbished Barometer 2020 blijkt dat klanten vanwege die zekerheden bereid zijn om maar liefst 44 euro extra uit te geven voor een iPhone mét dit keurmerk dan zonder.

 

Bestaansrecht reseller

Eén van onze beste Belgische resellers is Compu City. Zijn grootste concurrenten zijn Bol.com en Coolblue. Bedrijven die nieuwe spullen goedkoper kunnen aanbieden dan hij kan. Hij koos ervoor om volledig over te gaan op refurbished. Hij verkoopt niet alleen Forza, maar ook computers, laptops en dergelijke. Refurbished is voor mensen een reden om de winkel te blijven bezoeken.

 

Beschikbaarheid

Al heb je een goede prijs en kwaliteit, dan ben je nog steeds een waardeloze leverancier als je niet kunt leveren. Forza heeft permanent 10.000 iPhones en duizenden iPads verkoop-klaar. Alle types: GB’s, kleuren, gradaties en zo voort. Niemand in de Benelux heeft diezelfde voorraad. Dit geldt voor de iPhone 6S en hoger tot en met XR en XS. De iPhone 11 wordt in de zomer verwacht. Het mooie voor resellers: onze voorraad is hun voorraad. Als een klant een type of kleur wil die hij niet op voorraad heeft, dan wordt het in de winkel besteld. Leveren wij dan vervolgens op dropshipmentbasis af bij de klant van de reseller, met een blanco pakbon.

 

Duurzaamheid

Wie anno 2020 niet voor duurzaamheid en het behoud van onze aarde is, is niet van deze planeet. De productie van een nieuwe iPhone kost gemiddeld 55 kilogram CO2, 100 liter en 34 kilogram erts. Met refurbished lever je een bijdrage aan duurzaamheid. En dat kost niets extra’s, maar bespaart de klant ook nog tientallen procenten.

 

Geen verzend- en retourkosten

Forza betaalt alle verzend- en retourkosten (best absurd, maar we doen het tóch).

 

Voor 22.30 uur besteld, morgen in huis (6 dagen per week)

Forza staat 6 dagen per week klaar voor haar klanten. Voor 22.30 uur besteld, is (vrijwel altijd) morgen in huis in Nederland en België. En dat doen we ook op zondagavond.

 

Servicedesk 70 uur per week telefonisch bereikbaar

Onze Servicedesk is 70 per week telefonisch, per e-mail en chat bereikbaar. Geen keuzemenu’s waar je minuten in de wacht staat. Maar iemand van vlees en bloed die je verder helpt. Het zou bij ieder bedrijf normaal moeten zijn. Maar inmiddels worden wij steeds meer een uitzondering met deze service.

 

Extreem hoge klanttevredenheid

Forza kent een extreem hoge klanttevredenheid. Op basis van ruim 5.000 reviews krijgen wij een gemiddelde waardering van een 9,0. 98 procent van onze klanten beveelt ons ook aan. Als je bedenkt dat Post.nl helaas niet altijd binnen 1 dag levert en we door klanten hierdoor regelmatig worden afgestraft met een slechte review, dan besef je dat wij een excellente job doen.

 

Alles onder één dak

Commercie, service, financiële administratie, repair, kwaliteitscontrole en voorraad: alles heeft Forza onder één dak. Dus we kunnen super snel schakelen en zijn (met uitzondering van Post.nl) niet afhankelijk van derden partijen. Dit geeft ons een groot voordeel.

Mobiele versie afsluiten