Tweede dag MWC: Elon Musk was here

Dag 2 van MWC21 in Barcelona stond in het teken van de grote namen. De grootste naam was wel die van de, volgens de ronkende aankondiging, ‘legendarische’ Elon Musk. Via een livestream sprak hij over zijn project Starlink waarvoor hij naar eigen zeggen binnen een jaar meer dan een half miljoen gebruikers wil hebben. Starlink biedt breedbandinternet via duizenden satellieten in een lage baan om de aarde.

Het grootste telecomevent ter wereld beleefde gisteren z’n tweede dag in de bijzondere omstandigheden. MWC verwelkomde ook de zeer uitgesproken CEO Danielle Royston van TelcoDR die er bij operators op aandrong om de openbare cloudinfrastructuur te omarmen en zelfs te claimen. Dan was er Ryan Ding, president van de carrier business group bij Huawei, die betoogde dat investeringen in 5G in vroege trendsetter-markten al gerechtvaardigd waren omdat ze de katalysator zijn voor een boost van de ICT-sector, maar voegde er direct aan toe dat er nog steeds ruimte is voor meer innovatie.

NL Digital House 3.0

Uiteraard was er ook Nederlandse inbreng op MWC. Op The Netherlands Pavilion was er een paneldebat met het thema ‘Connected Impact op Nederland: wat, hoe, wie & waarom’ onder leiding van Dick van Schooneveld, supervisor van de board. Aan dit hybride debat deden panelleden mee die zelf in Barcelona waren en specialisten die via een videoverbinding meediscussieerden, zoals Wouter Ensing (AMS-IX) en John Smiciklas (ITU-T). De panelleden aan de debattafel op het Nederlandse paviljoen waren Job Voorhoeve (Amrop Digital), Martijn van Engelen (SNEW Telecom) en Olaf Müller (Riab Telematics).

Het onderwerp van de paneldiscussie was de roadmap van Nederland op weg om een van de meest innovatieve digitale economieën ter wereld. De sprekers gaven hun inzichten in het beleid en de activiteiten om de Nederlandse Digitale Economie te stimuleren. Er was een sterke nadruk op duurzaamheid.

Bekijk hier hoogtepunten van MWC dag 2

Mobiele versie afsluiten