TU Delft opent 5G-testfaciliteiten en mobiele 5G-kit van MCS

DoIoT, het fieldlab op de TU Delft Campus voor innovatie rondom IoT, heeft samen met MCS drie 5G-onderzoeksfaciliteiten geopend met de nieuwste generatie mobiele communicatietechnologie.

Deze faciliteiten zijn beschikbaar voor bedrijven, overheden en onderzoeksinstituten. Het testen met 5G versnelt innovaties op het gebied van onder meer mobiliteit en logistiek.

Onderzoek 5G-innovatie

MCS is sinds 2020 partner in het Do IoT Fieldlab van de TU Delft. Samen met de andere partners doet MCS onderzoek naar de innovatie van Private 5G in IoT en 5G-applicaties. Er worden 5G-toepassingen ontwikkeld en getest, om ze daarna in de praktijk in te kunnen zetten. Met deze ervaring kan MCS haar businesspartners verder helpen met het faciliteren van succesvolle IoT-oplossingen in het 5G-tijdperk.

MCS mobiele 5G-kit

Dit onderzoek naar privé 5G-netwerken vindt plaats op de twee vaste testlocaties van de TU Delft. Daarnaast heeft MCS een mobiele 5G kit ontwikkeld. Deze mobile unit gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek in het fieldlab. De mobiele setup wordt ingezet op locaties die geen mogelijkheid hebben om op een van de vaste 5G-locaties te komen testen.

“Wij zijn super trots om partner te zijn in dit Do IoT Fieldlab. Als value added distributeur verwachten onze partners van ons een gedegen advies over betrouwbare techniek. Waarmee zij de problemen van hun klanten kunnen oplossen”, zegt commercieel directeur Bas Piek van MCS. “Door te investeren in dit unieke fieldlab zijn wij nu al gestart met het opdoen van ervaring voor het bouwen van 5G-netwerken en het ontsluiten van allerhande innovatieve toepassingen. Met een mobiele 5G SA kit kunnen wij op locatie (Private) 5G mogelijk maken en hiermee alle functionaliteiten voor bedrijven ter plaatse brengen. Al deze ervaring is daarmee ook beschikbaar voor onze partners en hun klanten.”

Bron: MCS

Mobiele versie afsluiten