Triton neemt V&N Group over

En daarmee Visser & Smit Hanab, VW Telecom en Homij

tritonV&N Group (VolkerWessels Verbindingen en Netwerken BV) wordt overgenomen door Triton. V&N Group is een onderneming die volledig eigendom is van Koninklijke VolkerWessels B.V. Het controleert de ondernemingen Visser & Smit Hanab BV, VW Telecom BV en Homij BV (de VolkerWessels Energy, Telecoms and Technology Group).

V&N Group is een multi-utility dienstverlener die zich richt op duurzame en digitale oplossingen op het gebied van energie en nutsvoorzieningen, connectiviteit en gebouwinstallatie. Het is aanwezig in heel Nederland en elk van zijn entiteiten is een voorkeurspartner voor publieke en private klanten. De 3.100 medewerkers van de groep bieden geïntegreerde oplossingen die haalbaarheidsstudies, advies, ontwerp, installatie, uitvoering en onderhoud in Nederland en Duitsland omvatten.

Na een strategische evaluatie heeft Volker Wessels besloten tot de verkoop van zijn Energie, Telecommunicatie en Technische Installatie Groep en zich te richten op zijn bouw- en vastgoedontwikkelingsactiviteiten in Nederland en Duitsland en zijn infrastructuuractiviteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Triton heeft 25 jaar ervaring in het opbouwen en laten groeien van bedrijven in de V&N Group sector in heel Europa, waaronder investeringen in OCU Group en EQOS. Het bedrijf is al een investeerder in Nederland, onder andere in de technische dienstverlener Unica.

De beoogde overname moet nog de goedkeuring krijgen van de algemene ondernemingsraad van VolkerWessels en de gebruikelijke instanties. Effectuering en afronding wordt verwacht in het derde kwartaal van 2024.

(bron)

Mobiele versie afsluiten