Ties Beekhuis over HYCU DPaaS 

‘Welkome uitbreiding voor resellers en serviceproviders’ 

HYCU levert dataprotectie voor multicloudomgevingen. De dienst wordt via partners geleverd, maar gebruikers kunnen het ook selecteren in de drie grote cloud-marktplaatsen. Sales engineer Ties Beekhuis vertelt meer over de dienst en het onderscheidend vermogen. 

Ties Beekhuis HycuHYCU is in 2017 gestart en heeft inmiddels meer dan 3.200 klanten in meer dan 70 landen. Dat is een behoorlijke prestatie in een markt waar al zoveel aanbieders actief zijn. De eerste vraag aan Ties is dan ook waarin het bedrijf zich onderscheidt.   

Cloud-native oplossing  

 “Voor veel mensen staat dataprotectie nog steeds gelijk aan back-ups. Daarvoor bestaan veel op hardware gebaseerde oplossingen”, begint Ties. “Er zijn ook bedrijven met een software-oplossing, die is dan ontworpen voor een specifiek platform. Dataprotectie betekent echter ook dat je maatregelen neemt tegen ransomware en de mogelijkheid hebt om migraties op een betrouwbare manier te kunnen doorvoeren. Daarnaast worden publieke en hybride cloud steeds belangrijker. Om op die veranderingen te kunnen inspelen, heb je echt iets anders nodig dan een oplossing die is gebaseerd op een traditionele back-up. Doordat wij later op de markt zijn gekomen, hebben wij geen legacy software, en hardware hebben we nooit geleverd. HYCU DP as a Service is in alle opzichten een cloud-native oplossing.”   

Pay-per-use  

HYCU is niet gebaseerd op hardware en maximaal toegespitst op het gebruik in de cloud. Het eerste begrip dat daarbij hoort, is pay-per-use. “Of het nu gaat om back-ups of disaster recovery (DR), er zijn altijd twee of meer omgevingen. Dat kan hardware zijn, maar ook een gevirtualiseerde omgeving”, vertelt Ties. “Daarvoor heb je onvermijdelijk kosten. De hardware moet dubbel worden aangeschaft, en in het geval van VM’s zit je met licenties waar je permanent voor betaalt.” 

Bij HYCU doen ze het anders. De data staat op de bedoelde plekken, maar VM’s voor DR of andere doelen worden pas geactiveerd als ze nodig zijn. De meter loopt niet 24/7 door, maar pas als de dienst wordt gebruikt. Dat scheelt een slok op een borrel.   

Schaalbaarheid en flexibiliteit   

Het onderscheidend vermogen van HYCU blijkt ook de schaalbaarheid en flexibiliteit. Het maakt niet uit of er sprake is van dataprotectie voor een platform met 5 of 50.000 VM’s. Het is evenmin van belang of de data geheel bij de klant op locatie staat, deels in een datacenter of in de cloud. “In Nederland staat er nog veel data lokaal, maar we zien een duidelijke trend naar meer gebruik van de cloud. Daardoor neemt vanzelf de vraag toe naar een passende back-up-oplossing”, geeft Ties aan.   

Bedrijven wijken ook tijdelijk uit naar de cloud om pieken te kunnen opvangen. HYCU DPaaS zorgt op dit punt voor flexibiliteit. Het kan de workloads tijdelijk kopiëren of verplaatsen naar een publieke cloud van AWS, Azure of Google. Als de piek voorbij is, bouwen gebruikers die virtuele locatie met een paar muisklikken weer af en stoppen die kosten automatisch. Dit soort migraties kan tijdelijk zijn, maar HYCU ziet ook dat het de eerste stap is om structureel meer vanuit de cloud te werken. Het bedrijf maakt dat mogelijk en zorgt er tegelijk voor dat gebruikers simpel kunnen terug migreren, of overstappen naar een ander cloudplatform als dat nodig is.   

Ransomware 

HYCU DRaaS helpt ook in de strijd tegen ransomware. Om de impact daarvan te minimaliseren, moeten datasets gescheiden worden opgeslagen van de productiedata. Ties: “Airgapped immutable geo-redundante dataprotectie is niet alleen een voorwaarde van verzekeraars. Als je dat niet hebt, kun je in geval van een succesvolle aanval nooit snel herstellen.”   

Ook voor resellers en serviceproviders 

Een ding is duidelijk; HYCU maakt veel mogelijk. Fysieke, virtuele of cloud locaties worden op dezelfde manier beschermd. Het begrip deployment is niet van toepassing, het is een subscription based service. Pay-as-you-use. Een cloud-native oplossing om back-ups, migraties en DR een stuk makkelijker, overzichtelijker en betaalbaarder te maken.   

HYCU is ook een zeer aantrekkelijke oplossing voor resellers en serviceproviders. De multi tenant functionaliteiten zijn standaard aanwezig. Zij kunnen met HYCU makkelijk het bestaande portfolio verbeteren en uitbreiden zonder dat er upfront investeringen in hardware nodig zijn. Ties: “HYCU is goed voor je business, want er is veel vraag naar een goede en simpel te bedienen oplossing voor dataprotectie die overweg kan met zowel on premise als multi- en hybride omgevingen. Met onze DPaaS heb je altijd het passende aanbod. Neem contact met ons op voor een 14-daagse trial.”  

Voor meer informatie over de diensten van HYCU, zoek je contact met Ties Beekhuis. Stuur daarvoor een mail via https://www.hycu.com/contact-us. 

(dit artikel verschijnt in ITchannelPRO 2023 magazine nr 1)

Mobiele versie afsluiten