ThePhoneLab legt meer focus op B2B

Telecomreparateur ThePhoneLab richt zich extra op uitbreiding van de B2B-tak. Hiervoor worden de groeidoelstellingen voor het aantal reparatiewinkels een jaar opgeschoven. Het bedrijf zou de acht winkels in Nederland dit jaar nog uitbreiden, maar ziet nu veel kansen in het zakelijk segment.

ThePhoneLab ziet dat er door het toegenomen hybride werken meer behoefte is aan een werkmobiel en tablet of laptop van de zaak. De overheid adviseert 50 procent van de tijd thuis te werken. Met deze koerswijziging wil ThePhoneLab deze nieuwe markt faciliteren. Op dit moment bestaat circa 5 procent van de winkelomzet uit zakelijke klanten en 95 procent uit particulieren.

B2B logische keuze

“De keuze voor het verbreden van de B2B-propositie is voor ons een logische strategische keuze. Wij zien een toename van bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen en hierdoor ook kosten kunnen en willen besparen”, zegt Boris Blijham, oprichter en eigenaar van ThePhoneLab. “Ook zien wij dat medewerkers zich steeds meer laten horen op het gebied van duurzaamheid. En geen behoefte hebben aan een nieuwe smartphone iedere twee jaar. Die begrijpen ook wel dat ze daarmee niet bijdragen aan een beter milieu. Daarnaast is de combinatie B2B en B2C ideaal voor ons. De piek- en dal-momenten die wij hebben binnen B2C, worden door het breder bedienen van de zakelijke klanten veel gelijkmatiger. Zo kunnen wij de productiviteit aanzienlijk verhogen.”

Reparatie en hergebruik binnen bedrijven

Steeds meer bedrijven zijn zich ervan bewust dat mobiele devices langer mee kunnen dan in het verleden het geval was. Met circa 1,4 miljard verkochte smartphones wereldwijd die na twee à drie jaar worden vervangen is dit enorm veel e-waste extra. Zeker als blijkt dat maar 20% wordt gerecycled en 5% van het materiaal wordt hergebruikt. “Bedrijven kiezen steeds vaker voor reparatie van elektronica. Ze gaan bewuster om met e-waste of worden bewuster van de negatieve impact die dit soort hardware met zich meebrengt. Op deze impact hebben bedrijven invloed door te laten repareren of elektronica te laten hergebruiken”, aldus Blijham.

Bron: ThePhoneLab

Mobiele versie afsluiten