Telenor IoT en Verizon Business werken samen bij IoT-diensten

IoT-connectiviteit versterken en klanten voorzien van wereldwijde IoT-diensten.

Telenor IoT en Verizon Business zijn een strategisch partnerschap aangegaan om de internationale IoT-connectiviteit te versterken en klanten te voorzien van wereldwijde IoT-diensten.

IoTHet partnerschap is gericht op het leveren van wereldwijde IoT-diensten aan ondernemingen, het ontsluiten van nieuwe mogelijkheden en het vereenvoudigen van connectiviteit op wereldwijde schaal.

De eerste focus van de samenwerking is het versterken en uitbreiden van de eSIM-gebaseerde netwerktoegang en service footprint van beide bedrijven. Door hun netwerk-activa en beheerde IoT-mogelijkheden in Europa, Azië en Noord-Amerika te combineren, zullen Telenor IoT en Verizon Business naadloze toegang bieden tot hun respectieve netwerken voor IoT-klanten.

Dankzij deze samenwerking kunnen Verizon-klanten moeiteloos gebruik kunnen maken van Telenor’s uitgebreide netwerkdiensten en -beheer in Europa en APAC. Op dezelfde manier krijgen klanten van Telenor naadloos toegang tot het uitgebreide Amerikaanse netwerk van Verizon. Ondernemingen krijgen de mogelijkheid om lokale profielen van Verizon en Telenor te beheren en te optimaliseren, waardoor klanten de wereldwijde dekking op basis van roaming verder kunnen uitbreiden en ook direct gebruik kunnen maken van de eSIM IoT-connectiviteitsdiensten van Verizon wanneer dat nodig is.

In de toekomst zal het partnerschap zich richten op het bevorderen van aanvullende samenwerking om wereldwijd ondernemingen aanzienlijke voordelen te bieden. Deze strategische alliantie is gericht op het leveren van innovatieve oplossingen die de vooruitgang in de industrie zullen stimuleren en verbeterde groeimogelijkheden zullen bieden voor bedrijven over de hele wereld.

Debika Bhattacharya, Chief Product Officer, Verizon Business zegt: “De beweging naar wereldwijd IoT weerspiegelt de realiteit van zakendoen in het massale IoT-tijdperk. Het aantal IoT-apparaten groeit snel, dus onze klanten hebben flexibele, betrouwbare connectiviteit nodig die grensoverschrijdend is. Met partners als Telenor kan Verizon dat bieden – een wereldwijde voetafdruk met naadloze eSIM IoT-connectiviteit.”

Mats Lundquist, CEO van Telenor Connexion en hoofd van Telenor IoT, zegt: “De VS is een belangrijke markt voor veel van onze wereldwijde klanten. Samen met Verizon kunnen we de oplossingen en toeleveringsketens van onze klanten stroomlijnen en tegelijkertijd een nog betrouwbaardere toegang tot de Amerikaanse markt mogelijk maken. Dit omvat lokale netwerkfunctionaliteit, die een katalysator is voor de volgende generatie consumentendiensten en 5G-geactiveerde kritieke diensten.”

(bron)

Mobiele versie afsluiten